image

Woningcorporatie DeltaWonen meldt datalek met persoonsgegevens huurders

maandag 28 maart 2022, 12:11 door Redactie, 4 reacties

Woningcorporatie deltaWonen heeft huurders, medewerkers en leveranciers gewaarschuwd voor een datalek met hun persoonsgegevens nadat een aanvaller toegang tot een systeem kreeg. De inbraak werd op 15 maart ontdekt, laat de woningcorporatie in een brief aan gedupeerden weten. Daarbij heeft de aanvaller persoonsgegevens van (oud-)huurders, (oud-)leveranciers en (oud-)medewerkers ingezien, waaronder contactgegevens en financiële data.

Details over het incident, zoals hoe de aanvaller toegang kon krijgen, zijn niet gegeven. "Wij hebben helaas niet kunnen voorkomen dat dit is gebeurd. Wel hebben wij direct maatregelen getroffen om het datalek te stoppen, en toekomstige datalekken te voorkomen", aldus deltaWonen. Wat de maatregelen precies inhouden wordt niet vermeld.

Verder stelt de woningcorporatie dat het heeft geprobeerd om alle gedupeerden te waarschuwen. "We hebben ons best gedaan om iedereen die hierbij betrokken is te informeren. Maar omdat het ook gaat om oude gegevens hebben wij mogelijk niet meer van iedereen actuele contactgegevens. Wij hopen hen met dit bericht alsnog te bereiken." Het datalek is inmiddels bij de Autoriteit Persoonsgegevens gemeld.

Reacties (4)
28-03-2022, 13:25 door Anoniem
En aangezien ze ‘alles’ moeten weten van je, omdat een woning geen recht is in Nederland ligt ook meteen alles van je op straat.
28-03-2022, 13:26 door Anoniem
Lekker laat.
28-03-2022, 14:31 door Anoniem
Beste burgers we leven in een digitale maatschappij
wij kunnen uw gegevens niet verwerken en opslaan op
onze "beveiligde/cloud servers",u moet eerst uw gegevens uploaden,
en tja we kunnen niets met uw gegevens doen op papier.

Vroeger lagen je gegevens in mappen op papier
in een bureau of in een kast.

Had ik zorgen over updates,privacy,hacks,algoritmes?
nee die zorgen waren er niet.

The Matrix
28-03-2022, 14:39 door Anoniem
Ik zie de spam wel weer komen met het verzoek om de inschrijfkosten te betalen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.