image

OpenSSL-kwetsbaarheid kan QNAP-systemen laten crashen

donderdag 31 maart 2022, 10:52 door Redactie, 0 reacties

Een kwetsbaarheid in OpenSSL maakt het mogelijk voor aanvallers om NAS-systemen van fabrikant QNAP te laten crashen. Een firmware-update om het probleem te verhelpen is nog niet beschikbaar. Het beveiligingslek, aangeduid als CVE-2022-0778, bevindt zich in een functie die bij het verwerken van certificaten wordt gebruikt en kan voor een oneindige loop zorgen.

OpenSSL is een softwarelibrary die applicaties kunnen gebruiken om communicatie te beveiligen. Het wordt ook gebruikt door de NAS-besturingssystemen van QNAP. Onlangs kwam OpenSSL met een beveiligingsupdate voor de kwetsbaarheid, die door Google-onderzoeker Tavis Ormandy is gevonden. QNAP laat in een security-advisory weten dat het een onderzoek is gestart en zo snel mogelijk met meer informatie en updates zal komen.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.