image

Zyxel waarschuwt voor lek dat aanvaller beheerder van firewall maakt

zaterdag 2 april 2022, 13:29 door Redactie, 0 reacties

Netwerkfabrikant Zyxel waarschuwt voor een kritieke kwetsbaarheid waardoor een aanvaller beheerder van Zyxel-firewalls kan worden. De apparaten bevatten een beveiligingslek waardoor een aanvaller de authenticatie kan omzeilen en beheerderstoegang tot het apparaat kan krijgen.

De impact van het lek, aangeduid als CVE-2022-0342, is op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld met een 9.8. Zyxel heeft firmware-updates uitgebracht voor verschillende firewall-series: de USG/ZyWALL, USG FLEX, ATP, VPN en NSG. Vorig jaar werd een andere kwetsbaarheid in deze apparaten nog actief gebruikt bij aanvallen. Zyxel adviseert klanten dan ook om de update voor "optimale bescherming" te installeren.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.