image

Advertenties op social media gebruikt voor ronselen katvangers

maandag 4 april 2022, 11:17 door Redactie, 4 reacties

Een influencer heeft advertenties op social media onder haar volgers gepromoot waarin katvangers werden gezocht, zo stelt de politie. De verdachte werd vorige week in een onderzoek naar bankhelpdeskfraude aangehouden. In de advertenties stond dat mensen snel legaal geld konden verdienen door hun pinpas uit te lenen.

De rekening en pinpas van de katvangers werd gebruikt voor het opnemen van het geld dat door middel van bankhelpdeskfraude was gestolen. Volgens de politie is de betrokkenheid van een influencer in deze zaak opmerkelijk. "Opvallend aan deze aanhouding is dat de 22-jarige vrouw uit Gennep een zeer groot social media netwerk heeft en dat ook ingezet heeft om advertenties te delen waarin mensen worden geronseld als geldezel."

De gehoorde katvangers in deze zaak lieten weten dat zij betrokken raakten bij de bankhelpdeskfraude nadat een advertentie veelvuldig werd gepromoot door een influencer op social media. De bekendheid en het aantal volgers van de influencer droeg volgens hen bij aan de geloofwaardigheid van de advertentie. De politie heeft vandaag een aparte waarschuwing voor dergelijke influencers en advertenties gegeven.

Reacties (4)
04-04-2022, 13:14 door Anoniem
Zie je wel dat je bij zaken waar katvangers worden gebruikt toch wel mensen kunt aanpakken?
Ik hoop dat ze een flinke straf krijgt...
04-04-2022, 16:54 door Anoniem
Weer een mooi voorbeeld van een "influencer". Ze doet haar naam in ieder geval eer aan door mensen op dit soort manieren te beïnvloeden. Het lijkt wel alsof mensen stoppen met nadenken als bepaalde mensen iets roepen. Ben je echt zo wereldvreemd dat je niet weet dat hier een luchtje aan zit en dat gratis geld niet bestaat? Worden dit soort dingen niet op school behandeld? Een 22-jarige influencer zegt dat je je pinpas uit moet lenen, en hupsakee, pak aan die pas en doe er mee wat je wilt! Door dit soort situaties wordt duidelijk dat er gewoon een heleboel makkelijk beïnvloedbare mensen rondlopen die het nooit zullen leren, met alle maatschappelijke problemen tot gevolg.
05-04-2022, 09:27 door spatieman
Facebook dus..
06-04-2022, 08:21 door Anoniem
Op elke middelbare school liggen "kaartjes" om via voorlichting dit tegen te gaan.
Reactie van de dader. "Ik wordt geen (hulp)agent van politie, want voor zo'n salaris verlink ik mijn vrindjes niet".
Nieuwe geimporteerde visies maken de maatschappij van nu. De oude normen moeten verdwijnen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.