image

ACM: toename slimme meters en auto's die via internet data uitwisselen

maandag 4 april 2022, 11:45 door Redactie, 6 reacties

Er is een toename van auto's, rookmelders, alarmsystemen, slimme energiemeters en andere apparaten in Nederland die via internet informatie uitwisselen, zo stelt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op basis van het toegenomen aantal machine to machinetoepassingen (M2M). Het aantal M2M-aansluitingen steeg in het vierde kwartaal van vorig jaar met 307.000 naar ruim 9 miljoen. Een jaar eerder stond het aantal M2M-aansluitingen nog op 7,9 miljoen.

Verder zag de ACM ook het aantal verstuurde sms-berichten in het vierde kwartaal toenemen. Het ging in totaal om 663 miljoen sms'jes, een toename van acht procent. Het dataverbruik heeft de groei van de afgelopen kwartalen niet kunnen voortzetten. Het mobiele dataverbruik daalde in het vierde kwartaal van 2021 met vier procent naar 331 miljoen gigabyte, aldus de Telecommonitor van de ACM.

De ACM publiceert elk kwartaal in de Telecommonitor de ontwikkelingen in de markten voor mobiele diensten, vaste telefonie, breedbandinternet, televisie en bundels op basis van informatie die is verstrekt door de belangrijkste marktpartijen in de telecomsector.

Image

Reacties (6)
04-04-2022, 12:25 door Anoniem
Pas maar op voordat ze komen met internet te kort. Stelletje dieven.
04-04-2022, 13:09 door Anoniem
M2M toepassingen werken vaak helemaal niet via internet. Als een apparaat met een SIM kaart met een eigen APN
communiceert dan is dat geen internet maar een intranet.
04-04-2022, 13:24 door Anoniem
Hardstikke leuk en nuttig, maar waar kan ik (live) meekijken wat er allemaal wordt uitgewisseld, en waar zit het stekkertje dat ik eruit kan trekken als ik geen trek heb in al dat geuitwissel? Want anders blijf ik lekker doorrijden in mijn oude stinkende diesel. Die werkt altijd.
04-04-2022, 14:06 door _R0N_
Door Anoniem: Hardstikke leuk en nuttig, maar waar kan ik (live) meekijken wat er allemaal wordt uitgewisseld, en waar zit het stekkertje dat ik eruit kan trekken als ik geen trek heb in al dat geuitwissel? Want anders blijf ik lekker doorrijden in mijn oude stinkende diesel. Die werkt altijd.

Inderdaad, ik blijf wel rondkarren in m'n oude kevertje. Minder gedoe dan zo'n modern hok, goedkoop in onderhoud, goedkoop in gebruik en nooit een bon voor te hard rijden.
04-04-2022, 15:42 door Anoniem
Ik wil zelf creatief blijven en sleutelen
aan mijn auto,we leven in een tijd met hou je mondje maar
dicht,blijf maar thuis,je bent afhankelijk van de garage,je hoeft
zelf niet meer na te denken of het mogen repareren,"right to repair"
You own Nothing,intussen mag je het alleen gebruiken en jou gedrag
en gebruik worden gemonitord en gedeeld met overheden,techbedrijven
verzekeringen en wie weet wat meer,want wij weten wie je bent,waar je bent,
en hoe je moet zijn,controle en gedrag,dat is hoe wij de moderne auto aantrekkelijk maken.

NLNU2022
04-04-2022, 21:11 door Anoniem
Door Anoniem: Pas maar op voordat ze komen met internet te kort. Stelletje dieven.

Hahaha...goeie!

Door _R0N_:
Inderdaad, ik blijf wel rondkarren in m'n oude kevertje. Minder gedoe dan zo'n modern hok, goedkoop in onderhoud, goedkoop in gebruik en nooit een bon voor te hard rijden.

Een kever goedkoop in gebruik? Uit welk bouwjaar? In mijn herinnering reden Kevers zo'n 1 op 8 en dat is best onzuinig en dus weer duur.

/OT: het zou inderdaad mooi zijn als er transparantie komt wat er allemaal wordt uitgewisseld aan data en met wie. Dat kan het vertrouwen juist weer vergroten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.