image

Techbedrijven en privacyorganisaties vragen Congres VS om aanpak Big Tech

maandag 4 april 2022, 16:48 door Redactie, 5 reacties

Meer dan honderd techbedrijven en privacyorganisaties zijn een campagne gestart waarin ze het Amerikaanse Congres oproepen om Big Tech aan te pakken. Dit moet door middel van twee wetten die misbruik van de poortwachtersfunctie die bedrijven als Amazon, Apple, Facebook en Google hebben moet tegengaan.

"Big Tech-bedrijven zoals Google, Facebook, Apple en Amazon komen weg met privacyschendingen omdat ze het internet domineren. Ze kopen start-ups op voordat die een bedreiging voor hun positie vormen, geven miljoenen uit aan het lobbyen van beleidsmakers en gebruiken hun controle van belangrijke internetinfrastructuur om concurrenten te dwarsbomen. Mensen hebben weinig alternatieven, wat tot een gevoel van berusting leidt", aldus Richie Koch van Proton, het bedrijf achter ProtonMail en ProtonVPN.

De techbedrijven hebben een open brief naar het Amerikaanse Congres gestuurd om de American Innovation and Choice Online Act en de Open App Markets Act. De wetten maken het illegaal voor bedrijven om eigen producten op de platformen die ze bezitten een voorkeursbehandeling te geven en geven mensen meer keuze over de apps die ze op hun apparaten installeren.

Via een aparte pagina vragen de techbedrijven en privacyorganisaties hun supporters om beleidsmakers te bellen en te vragen de antitrustwetgeving te ondersteunen. Aan de campagne doen onder andere DuckDuckGo, Brave, EFF, Spotify, Sonos, The Tor Project, Tutanota, Y Combinator en Yelp mee.

Reacties (5)
04-04-2022, 17:58 door Anoniem
hear hear
04-04-2022, 21:01 door Anoniem
Goed bezig! Mag dit navolging en opvolging vinden...
04-04-2022, 22:08 door Anoniem
De pot verwijt de ketel dus....
Ze willen dus wel meeliften maar geen belemmeringen ondervinden.
05-04-2022, 10:34 door Anoniem
Ik snap Spotify en Sonos niet.
Ik vind deze juist bij de andere lijst horen kwa privacy en macht.
06-04-2022, 08:18 door Anoniem
AGAF rules - het nieuwe globale corporationele fascisme wint dus op alle fronten.
En laten we uiteindelijk hopen, dat ze toch uiteindelijk naar den d*nder gaan. Voorlopig een illusie, helaas.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.