image

Jeugdzorg Nederland en Z-CERT gaan samenwerken rond cybersecurity

donderdag 7 april 2022, 17:15 door Redactie, 1 reacties

Branchevereniging Jeugdzorg Nederland gaat samenwerken met Z-CERT om jeugdhulporganisaties weerbaarder te maken tegen cyberdreigingen zoals ransomware en phishing. Z-CERT is het Computer Emergency Response Team voor de Nederlandse zorg. De afgelopen jaren kreeg de jeugdzorg met verschillende beveiligingsincidenten en datalekken te maken.

In 2020 stelde de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd dat de jeugdzorg onvoldoende kennis van informatiebeveiliging heeft, wat tot hoge risico's voor de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van dossiers in de jeugdhulp kan leiden. "Als branchevereniging willen wij de jeugdsector graag ondersteunen op het gebied van informatiebeveiliging", zegt Robert van Someren, ict-directeur van Jeugdzorg Nederland.

Leden van de branchevereniging kunnen zich nu aansluiten op de dienstverlening van Z-CERT. In totaal zijn nu met de collectieve aansluiting van Jeugdzorg Nederland, GGD GHOR, de Nederlandse ggz, de NFU en de NVZ meer dan 250 zorginstellingen aangesloten bij Z-CERT. Het deelnemersaantal van het team zal naar verwachting de komende periode verder groeien door collectieve aansluiting van andere brancheorganisaties in de zorg.

Reacties (1)
08-04-2022, 12:26 door Anoniem
En goed om te zien dat Z-Cert is aangehaakt aan NRN
https://www.z-cert.nl/nieuws/z-cert-toegetreden-tot-nationaal-response-netwerk/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.