image

ProtonMail gaat samenwerken met doorstuurdienst SimpleLogin

vrijdag 8 april 2022, 12:49 door Redactie, 4 reacties

Versleutelde e-maildienst ProtonMail gaat samenwerken met SimpleLogin, een doorstuurdienst waarmee gebruikers e-mailaliassen kunnen aanmaken voor het registreren van online accounts. De alias moet voorkomen dat het echte e-mailadres van de gebruiker bij bedrijven, organisaties en andere partijen bekend wordt.

Volgens ProtonMail maken veel ProtonMail-gebruikers gebruik van SimpleLogin om hun e-mailadres te beschermen. Wanneer een e-mailalias lekt of wordt gespamd, kan de gebruiker die gewoon uitschakelen, terwijl het echte e-mailadres blijft werken. ProtonMail stelt dat het in Frankrijk gevestigde SimpleLogin een aanvullende dienst biedt waarvan de waarden met de eigen waarden overeenkomen.

SimpleLogin zal als een onafhankelijke dienst blijven opereren en het huidige model van honderd procent open source blijven voortzetten. Daarnaast blijft SimpleLogin, dat als browserextensie en app is te gebruiken, met alle e-maildiensten compatibel. De doorstuurdienst zal nu echter de infrastructuur en middelen van Proton kunnen gebruiken om zich verder te ontwikkelen.

In de komende maanden zal ProtonMail de functionaliteit van SimpleLogin verder in de eigen e-maildienst verwerken, wat het eenvoudiger voor gebruikers moet maken om bij online registraties een alias te gebruiken.

Image

Reacties (4)
08-04-2022, 13:30 door Anoniem
Dit blijft werken tot dat bedrijven dit soort diensten gaan weigeren.
Natuurlijk kan je dit prima zelf hosten maar de kracht is dat je achter een domeinnaam zit die niet aan jouw linkt.
Zelfde geldt ook voor VPN/IP-adressen.
08-04-2022, 19:40 door John777
Door Anoniem: Natuurlijk kan je dit prima zelf hosten maar de kracht is dat je achter een domeinnaam zit die niet aan jouw linkt.

Ik kan iedereen aanraden om voor $10 per jaar een domeinnaam te registreren met een catch-all adres en per signup een uniek adres te kiezen. Ten eerste is het aardig om te zien wie jou email adres doorverkoopt en ten tweede sluit je dat specifieke dan weer makkelijk af.

Tegenwoordig zijn (bijna) alle domeinregistraties private dus hoe je ook niet bang te zijn dat het aan jou persoon wordt gelinkt.
09-04-2022, 12:24 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 09-04-2022, 12:27
Wat is de rede voor het grote vertrouwen in Protonmail/VPN/Storage etc etc etc? Het is de EU die ons in deze oorlog trekt met ursula van der leye als Führer. Het zijn hun die onze privacy willen. Het is de EU die ons het leven onmogelijk maakt met sancties tegen de EU burgers (via sancties tegen Rusland). Het zijn hun die als verlengstek van het WEF optreden. Maar iedereen jaagt slaafs al z'n data door dit bedrijf.

Sterkte daarmee! :S

https://finance.yahoo.com/company/protonmail?h=eyJlIjoicHJvdG9ubWFpbCIsIm4iOiJQcm90b25NYWlsIn0=&.tsrc=fin-srch
09-04-2022, 13:05 door Anoniem
Door Rexodus: Wat is de rede voor het grote vertrouwen in Protonmail/VPN/Storage etc etc etc? Het is de EU die ons in deze oorlog trekt met ursula van der leye als Führer. Het zijn hun die onze privacy willen. Het is de EU die ons het leven onmogelijk maakt met sancties tegen de EU burgers (via sancties tegen Rusland). Het zijn hun die als verlengstek van het WEF optreden. Maar iedereen jaagt slaafs al z'n data door dit bedrijf.

Sterkte daarmee! :S

https://finance.yahoo.com/company/protonmail?h=eyJlIjoicHJvdG9ubWFpbCIsIm4iOiJQcm90b25NYWlsIn0=&.tsrc=fin-srch
Is er IETS in deze wereld, waar je NIET tegen bent?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.