image

Thunderbird ondersteunt standaard end-to-end versleutelde chats via Matrix

zondag 10 april 2022, 09:01 door Redactie, 1 reacties

E-mailclient Thunderbird is vooral bekend voor het versturen van e-mail, maar de software biedt ook een ingebouwde chatapplicatie die verschillende protocollen ondersteunt, waaronder IRC, XMPP en Matrix. In de nieuwste bètaversie van Thunderbird is support voor end-to-end versleutelde chats via het Matrix-protocol standaard ingeschakeld. Matrix is een protocol en platform dat versleutelde communicatie biedt.

Voorheen moesten gebruikers ondersteuning van Matrix zelf inschakelen. In de nieuwste bètaversie staat de support nu standaard ingeschakeld. Daarnaast heeft de Matrix-implementatie binnen Thunderbird een update gekregen en is er nu bijna volledige support voor end-to-end encryptie, is het mogelijk om verstuurde berichten aan te passen en kan erin alle chatrooms worden gereageerd. Wanneer de Matrix-support in de releaseversie standaard wordt ingeschakeld is onbekend.

Reacties (1)
10-04-2022, 21:10 door Anoniem
Ik zou liever support voor MFA hebben voor secure imap...
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.