image

SIDN: Nederlandse phishingsites na gemiddeld 19 uur offline gehaald

donderdag 14 april 2022, 14:12 door Redactie, 2 reacties
Laatst bijgewerkt: 14-04-2022, 16:06

Phishingsites en malwaresites in de .nl-zone werden vorig jaar na gemiddeld negentien uur offline gehaald, zo stelt de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), de organisatie die de .nl-domeinnamen beheert. In 2020 ging het nog om gemiddeld 22 uur. SIDN pakt phishing en malware in de .nl-zone aan via het programma Abuse204.nl. Via dit programma worden registrars en hostingproviders gewaarschuwd voor misbruik in hun netwerk.

Door snel malafide sites offline te halen wil de Stichting .nl-domeinnamen onaantrekkelijker maken voor cybercriminelen. Daarbij is het in 2021 voor het eerst gelukt om malafide sites gemiddeld binnen de twintig uur uit de lucht te halen. In 2019 was hier nog gemiddeld dertig uur voor nodig. Inmiddels zijn er meer dan 6,2 miljoen .nl-domeinnamen, zo laat SIDN in het vandaag verschenen jaarverslag over 2021 weten.

Image

Reacties (2)
14-04-2022, 15:36 door Anoniem
Ja dus nadat de buit binnnen is.
14-04-2022, 23:36 door Anoniem
De eerste paar uur zijn relevant, na die tijd staan phishing sites op allerlei reputatielijsten en werken ze nog slecht. Dat weet SIDN, dat is ze al meerdere malen verteld.

Door de vaak lakse 'deug' houding van SIDN, die veelal onderstreept dat ze geen rol hebben en verwijst naar eigenaar en/of registar of als alternatief een dagenlange procedure aanbiedt om een domein te inactiveren, zijn de phishers de lachende derde en is SIDN mede verantwoordelijk voor het lang online zijn van NL phishing sites.

Misschien dat het ondertussen marginaal verbeterd is maar mijn vertrouwen hebben ze jaren geleden al verloren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.