image

Netflix schat dat honderd miljoen huishoudens gedeeld wachtwoord gebruiken

woensdag 20 april 2022, 11:05 door Redactie, 16 reacties

Videostreamingdienst Netflix schat dat honderd miljoen huishoudens de inloggegevens van een ander huishouden gebruiken om films en series te bekijken. Iets waar de dienst iets aan wil gaan doen, zo liet het bedrijf tijdens de presentatie van de cijfers van het eerste kwartaal weten (pdf). Netflix zag voor het eerst in een kwartaal het aantal abonnees afnemen, in totaal met 200.000.

"Het delen van accounts als percentage van onze betalende leden is de afgelopen jaren niet veel veranderd, maar gekoppeld met de eerste factor, houdt dit in dat het lastiger is om in veel markten te groeien", aldus het bedrijf. De eerste factor waar Netflix op doelt zijn factoren waar het geen directe controle over heeft, zoals de groei van het aantal met internet verbonden tv's en datakosten.

Desondanks noemt Netflix het delen van accounts door huishoudens een tegenwind voor de omzetgroei. De komende tijd wil het bedrijf zich daarom op de huishoudens gaan richten die van gedeelde wachtwoorden gebruikmaken. Volgens de streamingdienst heeft het delen van accounts de groei geholpen en heeft het altijd geprobeerd om het delen van de videodienst binnen een huishouden te vereenvoudigen, bijvoorbeeld door het aanbieden van profielen en meerdere streams.

Dit heeft echter voor "verwarring" gezorgd over wanneer en hoe Netflix met andere huishoudens is te delen, aldus het bedrijf. Daarom wil het nu gaan verdienen aan de honderd miljoen huishoudens die met andermans inloggegevens de dienst gebruiken. Zo zijn er afgelopen maart in Latijns-Amerika twee nieuwe betaalopties geïntroduceerd waarbij betalende leden voor andere huishoudens kunnen betalen. Netflix stelt dat het niet meteen aan de niet-betalende groep kan verdienen, maar noemt dit op de middellange termijn een kans.

Reacties (16)
20-04-2022, 11:23 door Anoniem
Zou spijtig zijn. Ik vind het vrij duur voor het matige aanbod. Misschien als ze in hun eigen markt eens investeren.
20-04-2022, 11:44 door Anoniem
Netflix is vies... kijk maar eens op hun social media accounts. Ze hebben zelf diverse malen gepost dat je je account lekker moet delen, zie screenshots van login scherm.
20-04-2022, 11:47 door Anoniem
Doen wij ook, dan is het opeens erg interesant en betaalbaar. Wij hebben het duurste abbonnement met 4 personen en betalen ieder 3,50 per maand.
20-04-2022, 12:09 door Anoniem
Ik moet voor 1 persoon het duurste abonnement nemen om hoge kwaliteit te hebben. Als ze dat nou eens veranderen en de prijs daarvan lager doen dan wil ik best zelf betalen. Maar nu is het gewoon te duur voor mijn gebruik, dus deel ik het van harte.
20-04-2022, 12:37 door Anoniem
Dit delen is ook wel aangemoedigd. Het is namelijk onmogelijk om verschillende profielen andere wachtwoorden te geven. Ook is het onmogelijk om bijvoorbeeld je eigen profiel mee te nemen als je uit zo een huishouden gaat (b.v. kinderen die uit huis gaan, studentenhuis waar je niet meer woont, je ex etc.).

Zelf hun grapjes gaan erover:

In the Netherlands we don't say "join my Netflix account" we say "je mag op m'n Netflix maar dan stuur ik je wel elke maand ff een Tikkie" and I think that's beautiful.

- https://twitter.com/netflixnl/status/1278267100226883584
20-04-2022, 13:13 door Anoniem
Netflix heeft hun toegangsbeheer niet helemaal op orde denk ik, of zijn vrij laks. In februari had ik plotseling een maand gratis Netflix omdat iemand in de Filipijnen een netflix account aan mijn emailadres had gekoppeld. Leuk, maar laat wel zien dat hun zaken niet op orde zijn.
20-04-2022, 13:17 door Anoniem
Allemaal onzin.. ze zien de groei afnemen en gaan de kaasschaaf techniek toepassen.. dat is dezelfde techniek die de film industrie de nek heeft omgedaan...
Begin van het einde van de streaming platformen...

Ze konden wat lijden met die jaar op jaar opgeklopte lucht winsten. Nu 1 kwartaal minder en ze vallen terug na 5 jaar waar ze altijd hebben gezegd 'dat nooit'...

Kun je nagasn wat ze doen als ze 1 jaar geen groei hebben..
20-04-2022, 13:22 door _R0N_
Door Anoniem: Netflix is vies... kijk maar eens op hun social media accounts. Ze hebben zelf diverse malen gepost dat je je account lekker moet delen, zie screenshots van login scherm.

Er staat duidelijk dat je alleen mag delen met mensen uit hetzelfde huishouden, daar is niets vies aan.
20-04-2022, 13:23 door _R0N_
Door Anoniem: Zou spijtig zijn. Ik vind het vrij duur voor het matige aanbod. Misschien als ze in hun eigen markt eens investeren.

Het is niet goedkoop maar vergeleken met het aanbod van de concurrenten heeft Netflix ene erg ruim aanbod.
20-04-2022, 13:24 door Anoniem
dit heeft niets met account te maken.meer aan zelf verrijking graaien heet dat .en ik snap de mensen niet want zo bijzonder
is Netflix niet allemaal oude troep......
20-04-2022, 14:46 door Anoniem
Door _R0N_:
Door Anoniem: Netflix is vies... kijk maar eens op hun social media accounts. Ze hebben zelf diverse malen gepost dat je je account lekker moet delen, zie screenshots van login scherm.

Er staat duidelijk dat je alleen mag delen met mensen uit hetzelfde huishouden, daar is niets vies aan.

Ga jij nu eerst maar eens hun social media nalopen voor je commentaar geeft ;)
Ze hebben het zelf gepromoot, of wil je zeggen dat "schoonmoeders", de vriend van je zus, je tante, enz. normlieter een gezinslid zijn?
20-04-2022, 14:55 door Anoniem
Door Anoniem: dit heeft niets met account te maken.meer aan zelf verrijking graaien heet dat .en ik snap de mensen niet want zo bijzonder
is Netflix niet allemaal oude troep......
Jaja, dus als de supermarkt brood verkoopt wat jij niet zo lekker vindt, daar ook nog geld voor vraagt, en achter je
aan gaat als je het zonder te betalen meeneemt dan is dat "allemaal zelf verrijking en ik snap niet dat de mensen
het kopen want het is niet zo bijzonder"?
20-04-2022, 16:12 door Anoniem
Hier nooit gestopt met downloaden; al die streamingdiensten staan mij niet aan. Zeer matig aanbod en je betaalt dubbel: met geld en jouw privacy.

Daarnaast is een nieuwe, maar overbodige, TV kopen niet goed voor het milieu.
21-04-2022, 07:42 door Anoniem
Door Anoniem: Hier nooit gestopt met downloaden; al die streamingdiensten staan mij niet aan. Zeer matig aanbod en je betaalt dubbel: met geld en jouw privacy.

Daarnaast is een nieuwe, maar overbodige, TV kopen niet goed voor het milieu.

Je leeft onder een steen blijkbaar.
Je doet liever iets illegaal want het staat me niet aan? Films en series zijn niet gratis om te maken. betaal gewoon voor wat je gebruikt. als of de downloads tegenwoordig ineens een enorm aanbod hebben en je privacy te grabbel gooit door allerlei rommel binnen te halen.
Een TV kopen om Netflix te kijken, nog nooit van een app of webbrowser gehoord? maar als jij je illegale downloads graag op je 14" laptop kijkt moet je dat zelf weten.
21-04-2022, 16:20 door Anoniem
Man man, wat een bende zageventen/vrouwen.
Als iedereen betaald kan de prijs misschien terug omlaag.
Betaal gewoon voor wat je gebruikt en als je het te duur vindt, gebruik het dan niet.
21-04-2022, 20:30 door Anoniem
Door Anoniem: Man man, wat een bende zageventen/vrouwen.
Als iedereen betaald kan de prijs misschien terug omlaag.
Betaal gewoon voor wat je gebruikt en als je het te duur vindt, gebruik het dan niet.

Prijs omlaag??????? Wanneer heb je ooit een abonnement omlaag zien gaan???
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.