image

Microsoft wijzigt updatebeleid Exchange Server: twee grote updates per jaar

donderdag 21 april 2022, 14:37 door Redactie, 4 reacties

Microsoft heeft het updatebeleid van Exchange Server aangepast en zal voortaan twee keer per jaar een cumulative update (CU) uitbrengen in plaats van één elk kwartaal. Ook wordt erop verzoek van klanten geen cumulative update meer in december uitgebracht. Volgens Microsoft vonden klanten het elk kwartaal uitbrengen van een cumulative update te frequent.

Cumulative updates bevatten bugfixes, nieuwe features en alle eerder uitgekomen beveiligingsupdates voor Exchange. Om beveiligingsupdates voor Exchange Server te kunnen ontvangen moet de server in kwestie wel een bepaalde cumulative update (CU) hebben geïnstalleerd. Klanten klaagden dat het lastig was om hun Exchange Server met een recente CU-versie up-to-date te houden. Daarnaast werd aangegeven dat december geen goede maand is voor het uitbrengen van een cumulative update.

Dit was ook de reden dat Microsoft afgelopen december geen CU uitbracht. Destijds werd er echter geen reden gegeven. Vanwege de feedback is besloten twee keer per jaar een cumulative update uit te rollen, één in de eerste helft van het jaar en de ander in de tweede helft. Daarbij richt Microsoft zich op releases in april en oktober, maar dit kan afhankelijk van de update veranderen.

De volgende CU zal in de tweede helft van 2022 verschijnen en alleen voor Exchange Server 2019 uitkomen, aangezien de mainstream-ondersteuning van Exchange Server 2013 en 2016 is gestopt. Microsoft stelt dat het elke zes maanden uitbrengen van een cumulative update voor sommige updates te lang is. In deze gevallen zal Microsoft met hotfixes komen. Wat betreft de ondersteuning van Exchange Server moeten servers de laatste of een na laatste CU hebben om beveiligingsupdates te blijven ontvangen.

Reacties (4)
21-04-2022, 16:10 door Anoniem
Op naar office 365 online...
21-04-2022, 19:19 door Anoniem
Door Anoniem: Op naar office 365 online...

Je bedoelt "gedwongen op naar office 365 online ..."
22-04-2022, 11:53 door Anoniem
Logisch maar slecht.

Het alleen los uitbrengen van critical/security updates, hebben een meer waarde t.o.v. CU`s die ook nog wel eens zaken kapot maken. Dat 2016 nu al gezien wordt als "legacy" is wel heftig. vermoed dat er toch aardig wat bedrijven zijn die dit nog draaien.

Dit is een kleine push richting EXO (M365). Niet dat dit heel slecht is natuurlijk. zeker niet voor de portemonnee van Microsoft :)
23-04-2022, 11:08 door Anoniem
Door Anoniem: Op naar office 365 online...
Niet iedereen heeft glasvezel. Ik vind die webapps maar traag.
Daarnaast heb ik ondervonden dat aankomst van mail daar niet gegarandeerd is. Soms niet eens te vinden in de spam folder ondanks SPF record.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.