image

Mozilla brengt honderdste versie Firefox uit met HTTPS-only voor Android

dinsdag 3 mei 2022, 16:41 door Redactie, 2 reacties

Achttien jaar na de release van Firefox 1.0 heeft Mozilla vandaag Firefox 100 uitgebracht. Naast het verhelpen van verschillende kwetsbaarheden bevat de Androidversie ook een HTTPS-only mode die ervoor zorgt dat websites alleen via https worden benaderd en standaard staat ingeschakeld. Wanneer een website geen https gebruikt krijgen Androidgebruikers een waarschuwing en moeten ze een extra handeling uitvoeren om de htttp-website te bezoeken. Gebruikers kunnen de HTTPS-only mode ook uitschakelen.

Verder zijn er met de lancering van Firefox 100 negen kwetsbaarheden in de browser verholpen die onder andere spoofingaanvallen mogelijk maken alsmede de browsegeschiedenis kunnen lekken. Volgens StatCounter heeft Firefox een wereldwijd marktaandeel van 3,4 procent. Op de desktop is dit bijna acht procent. Onder Nederlandse desktopgebruikers maakt 8,3 procent gebruik van Mozillas browser. Updaten naar de nieuwste Firefox-versie kan via de automatische updatefunctie of Mozilla.org.

Reacties (2)
04-05-2022, 13:25 door eMilt
Het is versie 100, maar niet de honderdste versie. Er zijn veel meer verschillende releases van Firefox geweest.
04-05-2022, 16:56 door Anoniem
ja leuk alle maal maar je dns komt toch uit op.cloudfare en Google....even een opmerking.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.