Security Professionals - ipfw add deny all from eindgebruikers to any

KB5013943 - Update breekt apps en windows servers.

13-05-2022, 12:36 door Bitje-scheef, 0 reacties
Het gaat om de Windows-update KB5013943 die afgelopen dinsdag uit werd gebracht. Microsoft waarschuwt nu dat er na installatie van deze updates op de domain controllers mogelijk authenticatieproblemen ontstaan op de server of op clients voor diensten als Network Policy Server, Routing and Remote access Service (RRAS), Radius, Extensible Authentication Protocol (EAP) en Protected Extensible Authentication Protocol (PEAP). Client Windows-apparaten en Windows Servers die niet als domain controllers gebruikt worden, worden niet door het probleem geraakt.

Volgens Microsoft zit het probleem in hoe de domain controller certificaten van machine-accounts indeelt. Een echte oplossing voor het probleem is er niet, maar er zijn wel maatregelen die beheerders kunnen nemen om het probleem te omzeilen. De Windows-maker adviseert om certificaten automatisch aan een machine-account te hangen in de Active Directory.

Prettig weekend !
Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.