image

Cisco waarschuwt voor actief aangevallen zerodaylek in IOS XR

zaterdag 21 mei 2022, 13:08 door Redactie, 1 reacties

Cisco waarschuwt organisaties en netwerkbeheerders voor een actief aangevallen zerodaylek in IOS XR waardoor een ongeauthenticeerde aanvaller toegang tot de Redis-database kan krijgen die binnen een container van het systeem draait. Een aanvaller kan zo informatie binnen de Redis-database aanpassen, willekeurige bestanden naar het container bestandssysteem schrijven en informatie over de Redis-database achterhalen.

Vanwege de configuratie van de container waarin de Redis-database draait kan een aanvaller geen willekeurige code uitvoeren. De impact van de kwetsbaarheid, aangeduid als CVE-2022-20821, is op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld met een 6.5. Volgens Cisco wordt het probleem veroorzaakt doordat op systemen waar het health check package is geïnstalleerd standaard tcp-poort 6379 wordt geopend.

Om misbruik van de kwetsbaarheid te voorkomen kan de health check worden uitgeschakeld of tcp-poort 6379 via een Infrastructure Access Control List (iACL) worden geblokkeerd. Daarnaast zijn er beveiligingsupdates uitgebracht. Cisco ontdekte de kwetsbaarheid bij het onderzoeken van een supportcase. Vanwege het waargenomen misbruik adviseert de netwerkgigant om de genoemde workarounds toe te passen of de update te installeren.

Reacties (1)
22-05-2022, 22:56 door Anoniem
Er zijn heel veel toko's die hun BGP draaien op ios xr..
En als dan die database op straat ligt......
Kan meer consequenties hebben dan je op het eerste oog denkt...
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.