image

Google Street View zal volgend jaar met nieuwe krachtige camera filmen

dinsdag 24 mei 2022, 12:01 door Redactie, 9 reacties

Google zal volgend jaar een nieuwe krachtige camera gaan gebruiken om beelden voor Street View vast te leggen. Dat laat het techbedrijf vandaag weten. Street View werd vijftien jaar geleden gelanceerd en is een dienst waarmee Google foto's van steden en andere gebieden vastlegt. Hiervoor wordt er voornamelijk rondgereden met auto's die van een camera zijn voorzien.

Google kwam met Street View onder vuur te liggen omdat het data van wifi-netwerken zonder toestemming verzamelde en bewaarde. Inmiddels telt Street View meer dan 220 miljard afbeeldingen afkomstig van meer dan honderd landen. En daar zullen er nog veel meer bij komen. Google test namelijk een nieuwe kleine, krachtige camera die dezelfde opties biedt als een complete Street View-wagen, alleen dan met het formaat van een huiskat.

De camera is daarnaast eenvoudig aan te passen, zodat details in bepaalde omgevingen nog nauwkeuriger zijn vast te leggen, aldus Google. Ook is de camera op elk voertuig te bevestigen en via een smartphone te bedienen. Er is geen speciale auto of apparatuur meer vereist. De camera wordt op dit moment getest en zal volgend jaar volledig worden uitgerold.

Reacties (9)
24-05-2022, 12:56 door Anoniem
Als ik het gelinkte artikel lees, wordt er niet gesproken over een krachtiger camera. Er wordt alleen gesproken over verkleinen, en lichter maken.
This new camera takes all the power, resolution and processing capabilities that we’ve built into an entire Street View car, and shrinks it down into an ultra-transportable camera system that’s roughly the size of a house cat

Daarnaast, een camera die de grootte heeft van een huiskat en wordt uitgerold, gaat vast niet ver komen... :)
24-05-2022, 14:20 door Anoniem
Ze kunnen nu zien welk ondergoed je draagt :-)
en waneer je het draagt :-) word de burger wat gevraagt?

Nee,installeren maar al die nieuwe krachtige
camera's jij als burger hebt niets te vertellen geen inbreng.

The Matrix
24-05-2022, 14:26 door Reinder
"Roughly the size of a house cat"..

Amerikanen doen letterlijk alles om maar geen normale eenheden te hoeven gebruiken he. Met deze snelheid (ongeveer drie twaalfde furlong per fortnight) duurt het nog wel even alvorens ze aansluiting hebben gevonden bij de rest van de wereld.
24-05-2022, 14:43 door Anoniem
Door Reinder: "Roughly the size of a house cat"..

Amerikanen doen letterlijk alles om maar geen normale eenheden te hoeven gebruiken he. Met deze snelheid (ongeveer drie twaalfde furlong per fortnight) duurt het nog wel even alvorens ze aansluiting hebben gevonden bij de rest van de wereld.

En op Security.nl reageren veel mensen op de manier hoe is gebracht word i.p.v. op het wat (inhoud). op Tweakers zou jou reactie worden gewaardeerd met een -1 omdat het niets toevoegt.
24-05-2022, 16:05 door Anoniem
@hierboven : Op tweakers word je gebanned als je niet met de rest eens bent, geloof mij
24-05-2022, 16:09 door spatieman
tja, wat wil je.
De meeste 360 content die eh, wij, als burger uploaden is vaak van betere kwaliteit als die van streetview zelf.
24-05-2022, 17:13 door Anoniem
Door Anoniem: @hierboven : Op tweakers word je gebanned als je niet met de rest eens bent, geloof mij

Nee, ik geloof je niet.
24-05-2022, 17:23 door Anoniem
Wel stoer dat die 220 miljard afbeeldingen en heel Google allemaal met Linux wordt bestuurd. Best trots op; "Standing on shoulders of Giants"
25-05-2022, 11:21 door Reinder
Door Anoniem:En op Security.nl reageren veel mensen op de manier hoe is gebracht word i.p.v. op het wat (inhoud). op Tweakers zou jou reactie worden gewaardeerd met een -1 omdat het niets toevoegt.

Nou ja dat mag hier he. Als het niet zou mogen dan zou een van de moderators het bericht wel verwijderd hebben. Ik zie niet precies in wat het probleem is als ik opmerk dat het formaat van een camera omschrijven door een vergelijking met een huisdier te maken opvallend is. Als ze hadden gezegd dat het nu draagbaar is zodat nu ook niet voor auto's toegankelijke gebieden gedekt kunnen worden dan zou een vergelijking met bijvoorbeeld een rugzak op z'n plaats zijn geweest. Een camera vergelijken met een huiskat vind ik opmerkelijk. Maar goed, deel fijn je minnetje uit hoor, ik zit er niet mee verder.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.