image

Apps in App Store moeten vanaf 30 juni optie bieden om account te wissen

woensdag 25 mei 2022, 12:45 door Redactie, 0 reacties

Apps in de Apple App Store moeten gebruikers vanaf 30 juni de optie bieden om in de app aangemaakte accounts ook eenvoudig vanuit de app te verwijderen. Apple heeft ontwikkelaars hier nogmaals op gewezen. Oorspronkelijk zou de verplichting vanaf 31 januari dit jaar gaan gelden, maar Apple besloot app-ontwikkelaars meer tijd te geven om de benodigde aanpassingen door te voeren.

Apps moeten hierbij aan verschillende voorwaarden voldaan. Zo moet de verwijderoptie eenvoudig voor gebruikers zijn te vinden. Daarnaast is het niet voldoende om gebruikers alleen de optie te bieden om hun account tijdelijk uit te schakelen, maar moeten gebruikers het account samen met hun persoonlijke data kunnen verwijderen. Verder wijst Apple app-ontwikkelaars op lokale wet- en regelgeving met betrekking tot het opslaan en bewaren van accountgegevens.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.