image

Defensie wil meer cyberspecialisten werven en digitale slagkracht vergroten

woensdag 1 juni 2022, 13:28 door Redactie, 1 reacties

Defensie wil de komende jaren meer cyberspecialisten aantrekken en de digitale slagkracht vergroten, zo staat in de vandaag gepresenteerde Defensienota 2022 (pdf). Volgens de nota zijn toenemende cyberaanvallen een continue bedreiging voor vitale infrastructuur en processen. Het is daarom nodig de noodzakelijke moderniseringen door te voeren. "Dat betekent dat over de hele linie ingezet wordt op informatiegestuurd optreden, automatisering en robotisering, cyber(security), elektronische oorlogvoering en de (aanwezigheid in) de ruimte."

In de Defensienota staan zes actielijnen vermeld, waarbij de zesde actielijn "Informatiegestuurd werken en optreden" is. Defensie stelt dat het slagveld digitaliseert en de hoeveelheid data enorm toeneemt. "De defensieorganisatie moet informatie sneller en slimmer verkrijgen, verwerken en verspreiden om gericht te sturen en zo succesvol te kunnen zijn in moderne conflicten en crises: dat is de kern van informatiegestuurd optreden."

Zo is Defensie van plan om van meer sensoren gebruik te maken om zo in inzetgebied zicht te krijgen op de omgeving. "Door die data te verwerken tot informatie en gericht te delen met andere militairen in de operatie krijgen zij snel een zo volledig mogelijk beeld." Het is dan ook de bedoeling om te investeren in ondersteunende systemen en software. Daarbij worden ook technologieën zoals data science en Artificial Intelligence geïntegreerd in de processen van Defensie.

Verder laat de nota weten dat Defensie de komende jaren in de digitale slagkracht gaat investeren om zo opgewassen te zijn en te blijven tegen de almaar groeiende cyberdreigingen. Hiervoor moeten ook meer cyberspecialisten worden aangetrokken. Om dit te realiseren zal Defensie de arbeidsvoorwaarden van het defensiepersoneel verbeteren. Ook moeten er meer maatwerk en keuzemogelijkheden komen.

Daarnaast zal Defensie de offensieve en defensieve cybercapaciteiten uitbreiden en worden er meer mogelijkheden gecreëerd om te trainen in het cyber- en informatiedomein op eigen, van het internet afgesloten, netwerken. "Met de Defensienota bouwen we aan een wendbare en toekomstbestendige krijgsmacht. Door te investeren in onze mensen, ondersteuning, materieel en samenwerking", aldus minister Ollongren van Defensie.

Reacties (1)
04-06-2022, 22:57 door Anoniem
Meer mensen aan nemen is niet zo moeilijk, als defensie is een keer niet zo discrimineert in hun process om iemand aan te nemen zouden wij misschien ergens goed in zijn.

Bij defensie kom je niet als je soms een jointje rookt in je vrije tijd, een bepaalde ziekte hebt zoals autisme of epilepsie (al is het onder controle met medicatie), buitenlands afkomst bent.

Ze zouden de voorbeeld moeten nemen van het israelische leger, die hebben units voor iedereen maakt niet uit of je wit of paars bent, groot of klein, hebreeuws of zwahilis spreekt.

Bijv Unit 9900 of Unit 8200

Zolang iemand ergens een talent in heeft waar hij bij zijn passie kan uitvoeren moeten daar units voor komen binnen die directoraat.

Hopelijk maken ze daar een keer budget voor.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.