image

Politie haalt servers WeLeakInfo en ddos-dienst IPStress offline

woensdag 1 juni 2022, 15:03 door Redactie, 0 reacties

De Nederlandse politie heeft bij een internationale operatie servers van weleakinfo.to en ddos-dienst ipstress.in offline gehaald. In België is een 20-jarige verdachte uit Namen aangehouden en de FBI heeft beslag gelegd op de domeinnamen. De operatie is het vervolg van een zaak uit januari 2020. Toen werd een destijds 22-jarige inwoner uit Arnhem als verdachte aangehouden op verdenking van het online aanbieden van miljarden gestolen gebruikersnamen en wachtwoorden.

Volgens het Openbaar Ministerie zat de man, samen met een aantal anderen, achter de website WeLeakInfo.com. Deze website bood abonnementen aan waarmee klanten toegang tot gestolen data uit datalekken kregen. Het domein werd begin 2020 door de FBI in beslag genomen. Na het uit de lucht halen van weleakinfo.com verscheen de website weleakinfo.to online. De website bood ook allerlei gestolen inloggegevens aan. Daarop besloten de autoriteiten een nieuw onderzoek naar de beheerder achter deze website te starten.

Dit onderzoek leidde tot de aanhouding van een 20-jarige Belgische verdachte. Hij wordt er ook van verdacht als beheerder betrokken te zijn bij ddos-dienst IPStress.in waar bezoekers tegen betaling ddos-aanvallen konden laten uitvoeren. Tegelijkertijd met de aanhouding vandaag in België zijn in Nederland en Litouwen enkele web- en betaalservers uit de lucht gehaald.

De politie denkt dat de verdachte met dezelfde naam wilde profiteren van de bekendheid van weleakinfo.com. Er lijkt geen sprake te zijn van een verband tussen de beheerders van weleakinfo.com en weleakinfo.to. De politie in Nederland onderzoekt wie er gebruik hebben gemaakt van de diensten van weleakinfo.to. Ook wordt onderzocht welke afnemers er verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van ddos-aanvallen op Nederlandse doelwitten.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.