image

Mozilla herstelt klassiek downloadvenster in nieuwste versie van Firefox

woensdag 1 juni 2022, 16:28 door Redactie, 0 reacties

Mozilla heeft een nieuwe versie van Firefox uitgebracht die gebruikers weer de keus geeft wat ze met te downloaden bestanden willen doen. Met de lancering van Firefox 97 werd het klassieke downloadvenster, waarbij gebruikers de vraag kregen wat ze met het bestand wilden doen, vervangen door een automatische download van het bestand.

Volgens Mozilla was het niet meer nodig om een dialoogvenster te tonen, aangezien downloads meestal een bewuste actie van de gebruiker zijn. "Het voor een tweede keer klikken om een download te starten is meestal onnodig", aldus de Firefox-ontwikkelaar destijds. Gebruikers konden de instelling zo aanpassen dat er altijd werd gevraagd om het bestand op te slaan, maar dit kwam niet overeen met het klassieke downloadvenster. Met Firefox 101 is dit hersteld.

Daarnaast zijn in de browser dertien kwetsbaarheden verholpen. Het gaat onder andere om een aantal geheugenlekken waarvan Mozilla vermoedt dat ze met voldoende moeite het mogelijk maken voor een aanvaller om willekeurige code op het systeem uit te voeren. Daarnaast was het mogelijk voor een kwaadaardig iframe bij het sluiten van de fullscreenmode om een spoofingaanval uit te voeren. Updaten naar Firefox 101 kan via de automatische updatefunctie van de browser of Mozilla.org.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.