image

QNAP lanceert oplossing voor het back-uppen van WordPress-websites

donderdag 2 juni 2022, 10:57 door Redactie, 3 reacties

NAS-fabrikant QNAP heeft vandaag een gratis oplossing gelanceerd waarmee eigenaren van een NAS-apparaat hun WordPress-website kunnen back-uppen. 43 procent van alle websites op internet draait op WordPress. Volgens QNAP maken veel WordPress-gebruikers geen back-up van hun website omdat ze dit te lastig vinden, of vertrouwen op de back-updiensten van de hostingprovider. Daarbij zouden echter de risico's van beschadigde systemen of cyberaanvallen over het hoofd worden gezien.

Met de Multi-Application Recovery Service (MARS) kunnen gebruikers hun WordPress-site back-uppen en weer terugzetten. Hiervoor is het eerst nodig om voor de WordPress-site een plug-in te installeren. Deze plug-in genereert een key waarmee de MARS-software die op het NAS-apparaat draait een back-up van de WordPress-site kan maken. "De toename van cyberaanvallen benadrukt het belang om websites te back-uppen", zegt Haru Lin van QNAP. "MARS maakt het back-uppen van websites zeer eenvoudig en is geoptimaliseerd voor het back-uppen van WordPress-bestanden naar een QNAP-NAS."

Reacties (3)
02-06-2022, 13:11 door BerryVHouten
Vanwege de vele ernstige beveiligingsfouten in de QNAP software zou ik derhalve de WordPress back-up module absoluut niet gebruiken. Wanneer je een back-up zou herstellen installeer je mogelijk malware of andere kwaadwillende scripts gewoon mee, dit wil je natuurlijk voorkomen. Voorkomen doe je door dit dan ook niet te gebruiken maar wel bijvoorbeeld WP Duplicator (houd dit pakket ook up-to-date!).
03-06-2022, 12:29 door Anoniem
Gezien de lekken in QNAP zou je denken dat dezelfde mensen van Wordpress ook de NAS software schrijven.
03-06-2022, 20:32 door ROGGER
Wat een verspilde tijd en moeite van QNAP..! Het is een stuurloos schip... Ze zouden er beter aan doen om alles op alles te zetten om ervoor te zorgen dat QNAP QTS weer veilig wordt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.