image

Ransomware-aanval verstoort productie in Mexicaanse Foxconn-fabriek

donderdag 2 juni 2022, 11:22 door Redactie, 2 reacties

Een ransomware-aanval heeft eind mei de productie in een Mexicaanse fabriek van de Taiwanese elektronicafabrikant Foxconn verstoord. Eind mei maakten criminelen achter de LockBit-ransomware via hun eigen website bekend dat ze systemen van Foxconn Baja California hadden gecompromitteerd. Bij de aanval zou ook data zijn buitgemaakt. Als Foxconn het losgeld niet betaalt zal deze data op 11 juni openbaar worden gemaakt.

De Foxconn-fabriek in kwestie bevindt zich in de Mexicaanse stad Tijuana. De elektronicafabrikant bevestigt tegenover Bleeping Computer dat het slachtoffer van de ransomware is geworden en de it-afdeling sindsdien bezig is met een herstelplan. De situatie in de fabriek zou geleidelijk naar normaal teruggaan. Volgens Foxconn verstoorde de aanval de productie en zal dit worden opgevangen door het aanpassen van de productiecapaciteit.

De website van Foxconn Baja California is op het moment van schrijven wegens "onderhoud" offline. Eind 2020 werd een andere Mexicaanse fabriek van Foxconn getroffen door de Doppelpaymer-ransomware. Eerder dit jaar gaf de FBI nog een waarschuwing voor de LockBit-ransomware en meldde in maart dat de ransomware bij tientallen aanvallen tegen vitale organisaties is gebruikt.

Image

Reacties (2)
02-06-2022, 19:23 door Anoniem
Het gemeenschappelijke is weer windows. OS matters.
03-06-2022, 08:58 door Anoniem
Door Anoniem: Het gemeenschappelijke is weer windows. OS matters.

Je weet dat LockBit ook gemaakt is voor Linux en ESXi...?

Een bron:
https://www.bleepingcomputer.com/news/security/linux-version-of-lockbit-ransomware-targets-vmware-esxi-servers/
https://cloud7.news/security/lockbit-ransomware-is-now-targeting-linux-servers/

Dat jij graag op linux werkt wil niet zeggen dat de rest dit ook moet doen. Mogelijk dat ik het stukje heb gemist.....waar staat dat de aanvallers via een Windows systeem zijn binnen gekomen bij Foxconn?

Ik werk met beide en merk dat beide onderhevig zijn aan patches en tevens te zorgen dat alles veilig blijft van binnen en buiten af.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.