image

FBI haalt marktplaats offline die privédata van miljoenen mensen aanbood

woensdag 8 juni 2022, 10:17 door Redactie, 0 reacties

De FBI heeft in samenwerking met de Cypriotische en Letse autoriteiten een online marktplaats offline gehaald waarop de persoonlijke gegevens van miljoenen mensen werden aangeboden. Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie was op de SSNDOB Marketplace de privédata van 24 miljoen Amerikanen te vinden, waaronder namen, geboortedata en social-securitynummers.

De verkoop van deze data zou meer dan 19 miljoen dollar aan omzet hebben gegenereerd. De beheerders achter de marktplaats adverteerden hun diensten op verschillende fora. Gisteren werden middels een bevel vier domeinen van de website in beslag genomen waardoor de marktplaats zo goed als niet meer kan opereren, aldus de Amerikaanse autoriteiten.

Image

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.