image

KNVB test "slimme technologie" tegen discriminerende spreekkoren

woensdag 8 juni 2022, 17:27 door Redactie, 7 reacties

De KNVB is mede met één miljoen euro van het ministerie van Volksgezondheid een test gestart waarbij het naar eigen zeggen "slimme technologie" tegen discriminerende spreekkoren inzet. Volgens landsadvocaat Pels Rijcken is er geen ruimte voor gezichtsherkenning in voetbalstadions. Voor de test van de KNVB wordt gekeken naar het identificeren en sanctioneren van supporters en het koppelen van een persoonlijk ticket aan een smartphone-app.

In de stadions van Feyenoord, PSV en PEC Zwolle worden verschillende oplossingen (door)ontwikkeld en getest. Mogelijk start later dit jaar nog een vierde project. Met de technologie wil de KNVB supporters onder andere kunnen registreren, identificeren en sanctioneren. Ook wordt gekeken hoe de technologie ongewenst gedrag kan voorkomen of in de kiem kan smoren. Zo kijkt men in het stadion van PSV naar de inzet van geluidscamera’s om fans te beïnvloeden.

Voor de test bij PEC Zwolle wordt toegang van een bezoeker via een app aan een persoonlijk ticket gekoppeld. "Met deze app zet de club een verdere stap in het optimaliseren van stadiontoegang, hebben supporters hun tickets altijd digitaal en biedt het mogelijkheden om supporters direct te informeren met relevante updates rondom het stadionbezoek", aldus de KNVB. Verder wordt bij een aantal wedstrijden getest hoe aanvullende nieuwe technieken, zoals artificial intelligence en machine learning de sociale veiligheid in het stadion kunnen verbeteren.

"Geen ruimte voor gezichtsherkenning in voetbalstadions"

Op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid heeft landsadvocaat Pels Rijcken een juridische verkenning uitgevoerd naar de privacy rechtelijke kaders voor de inzet van slimme technologieën in voetbalstadions. De landsadvocaat concludeert dat er geen ruimte is voor de inzet van gezichtsherkenningstechnologie in voetbalstadions.

Wel ziet Pels Rijcken ruimte voor de inzet van slimme camera’s. "Daarmee kan discriminatoir en racistisch gedrag mogelijk in ieder geval beter worden gesignaleerd en vastgelegd. Bovendien kunnen de opnames die worden vastgelegd met slimme camera’s het identificatieproces mogelijk vergemakkelijken, doordat de opnames gerichter zijn en van betere kwaliteit zijn", aldus de conclusie van de landsadvocaat.

Mochten slimme camera's niet zorgen voor het beter identificeren van supporters, kan volgens de landsadvocaat worden overwogen om met een vorm van pre-registratie te gaan werken om identificatiemogelijkheden van supporters te verbeteren (pdf).

Image

Reacties (7)
08-06-2022, 17:53 door Anoniem
Wat is het volgende? Gedachtenpolitie? Symptoombestrijding is zwaar overschat en dienst slechts precedentschepping voor nog meer totalitaire woekering. De oorzaken -inteelt, slechte opvoeding en verdeeldheid- icm misplaatste trots worden hiermee niet opgelost. Zolang er geen geweld aan te pas komt, laat gaan. Of zet de wedstrijd tijdelijk stil. Want ook de tokkie weet en 'voelt' dat het toch al omstreden ministerie NIET oprecht is.

Overigens, ik zie er ook 'anders' uit.
08-06-2022, 19:32 door Anoniem
Kijk, de STASI 2.0 in wording. Natuurlijk is het tegen racisme (door blanken) en nergens anders voor. Maar nu we de technologie toch hebben kunnen we ook eens een pilot doen naar wat er voor negatiefs over de EU wordt gezegd of wie er zich positief uitlaat over de Russen etc. etc.. . Alleen als pilot hé, doen we verder (nog) niets mee.
Zo zal het scenario waarschijnlijk gaan bij deze overheid die de volledige controle wil over wat we zeggen, doen of denken.
Dit soort technologie komt alleen maar voort uit angst voor het volk van de elite. Onder de noemer van racisme, kinderporno, milieu en terrorisme worden allerlei monitoring technieken ' uitgeprobeerd'. Heeft het volk geen enkel voordeel bij maar het is wel handig om te weten voor de elite wat het volk denkt of doet.
Opvoedingskampen in het Oosten zal de volgende pilot wel zijn, daar had men het tijdens de Corona periode ook al over maar dat was toen een brug te ver. Maar met al die kleine stapjes zal het volk het vanzelf wel gaan accepteren uiteindelijk.
09-06-2022, 05:02 door [Account Verwijderd]
Voetbalclubs gaan failliet. Maar de bezetter heeft wel geld over voor deze bullshit.
09-06-2022, 08:25 door Anoniem
maar het is wel handig om te weten voor de elite wat het volk denkt of doet.
Nee het is een must om de bevolking te controleren over hoe ze denken over bij voorbeeld de regering. Amerika
heeft niet voor niets zoveel geheime diensten om er achter te komen wat er zich op deze wereld afspeelt, en met
dank aan sociale media weten ze we erg veel. Wie weet misschien kennen ze jou ook want het woord stasi is hun
zeker bekent.
09-06-2022, 08:49 door Anoniem
Door Rexodus: Voetbalclubs gaan failliet. Maar de bezetter heeft wel geld over voor deze bullshit.
Omdat de techniek voor andere toepassingen kan, nee zal, gebruikt worden.
Mooie bliksemafleider om iets te ontwikkelen en de knvb krijgt de ellende op hun bordje.
09-06-2022, 09:20 door Anoniem
Ministerie van Volksgezondheid?
Hoe kunnen die meer dan 1 miljoen euro over hebben na corona?
Zijn alle verpleegkundigen die corona op hebben gelopen omdat ZIJ (MinV) mondkapjes eerst niet interessant vonden?
Nee? Is er toevallig weer een Sywert van L ergens opgestaan die gesponsord moet worden?
Zoals eerst met de chipknip, ovkaart, stemcomputers, toen met EPD, LSP of hoe het nu heet? EUPD?

Ik zeg chippen die hooligans... DNA afnemen, stemafdruk, vingerafdruk (ohnee, dat hebben ze al op het politiebureau en gemeentehuis) en een geel label aan het oor... Het gedraagt zich als vee, dan mag je het ook behandelen als vee, toch? (/sarcasme)
09-06-2022, 09:29 door Anoniem
Als je je zorgen maakt om je privacy vanwege (draadloze) toepassingen die dit soort zaken mogelijk maakt, stem dan op het Europees burgerinitiatief signstop5g.eu. In dit initiatief wordt regelgeving gevraagd om onze privacy te beschermen.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.