image

Britse privacytoezichthouder mag voortaan deel opgelegde boetes zelf houden

woensdag 15 juni 2022, 14:28 door Redactie, 3 reacties

De Britse privacytoezichthouder ICO mag voortaan een deel van de privacyboetes die het oplegt zelf houden, om zo de organisatie en werkzaamheden te bekostigen. De ICO wordt gefinancierd door het Britse ministerie van Digitale Zaken, Cultuur, Media en Sport. De boetes die organisaties voor het overtreden van de Britse privacywetgeving kregen opgelegd gingen vervolgens direct naar een centraal overheidsfonds.

De hoeveelheid zaken waarmee de ICO te maken krijgt en de complexiteit daarvan is de afgelopen jaren sterk toegenomen, zo laat de toezichthouder weten. Om de ontwikkelingen bij te kunnen benen en zelfs de grootste multinationals ter verantwoording te roepen moet de ICO naar eigen zeggen over de juiste technische en juridische capaciteit beschikken. Door een deel van de opgelegde boetes zelf te kunnen houden stelt de ICO over voldoende middelen te kunnen beschikken.

"De wereld wordt steeds complexer en het financieren van onze juridische kosten zal ons helpen bij gecompliceerde en lastige zaken", aldus de Britse privacytoezichthouder. Daarnaast zal het extra geld dat op deze manier binnenkomt worden gebruikt om de advies- en supportdiensten van de ICO te bekostigen. Er zit wel een maximum aan het bedrag dat de toezichthouder op deze manier kan ontvangen, namelijk 7,5 miljoen pond per jaar.

Reacties (3)
15-06-2022, 15:50 door Anoniem
Raar. Geef die lui (en onze lui) gewoon genoeg geld voor het doen van hun werk, en incasseer de boetes gewoon in de schatkist.

Als oom agent een deel van de geschreven boetes zelf mag houden, motiveert hem dat om ook minder terechte boetes uit te schrijven, want dat levert toch een mooi zakcentje op.
Of dat hij alleen nog maar grote jongens aanpakt die er niet failliet op lopen, maar de prutsers die geen geld hebben laat gaan.
15-06-2022, 16:55 door Anoniem
De perverse prikkel...

https://nl.wikipedia.org/wiki/Perverse_prikkel
15-06-2022, 23:43 door Anoniem
Reacties uiteraard van het soort : zoals de waard is.......
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.