image

QNAP waarschuwt voor nieuwe ransomware-aanvallen tegen NAS-apparaten

vrijdag 17 juni 2022, 11:12 door Redactie, 0 reacties

NAS-fabrikant QNAP heeft opnieuw gewaarschuwd voor ransomware-aanvallen tegen NAS-apparaten. Het zou daarbij gaan om NAS-systemen die versie 4.x van het QTS-besturingssysteem draaien. Verdere details zijn nog niet bekend. Net als eerder dit jaar gaat het om de Deadbolt-ransomware die NAS-systemen infecteert en bestanden vervolgens voor losgeld versleutelt.

Bij de eerdere aanvallen met de Deadbolt-ransomware bleek dat er misbruik werd gemaakt van bekende kwetsbaarheden. QNAP adviseert gebruikers dan ook om meteen te updaten naar de laatste versie van QTS of QuTS hero. In het geval de ransomware al heeft toegeslagen wordt aangeraden om de ingebouwde Malware Remover te updaten.

Hiermee krijgen gebruikers niet hun bestanden terug. De Malware Remover verwijdert alleen de losgeldmelding van het systeem. Securitybedrijf Censys waarschuwde eind mei dat de Deadbolt-ransomware weer honderden QNAP-apparaten had geïnfecteerd, maar kon ook niet zeggen hoe de besmettingen hadden plaatsgevonden. QNAP laat afsluitend weten dat het nog bezig is met het onderzoek naar de aanvallen en zo snel mogelijk met meer informatie komt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.