image

Politie houdt verdachten aan voor stelen van miljoenen euro's via phishing

woensdag 22 juni 2022, 09:18 door Redactie, 0 reacties

De Nederlandse politie heeft in een operatie met de Belgische autoriteiten en Europol negen verdachten aangehouden die worden verdacht van het stelen van miljoenen euro's door middel van phishing. De verdachten zijn mannen in de leeftijd van 25 tot en met 36 jaar uit Amsterdam, Almere, Rotterdam en Spijkenisse en een 25-jarige vrouw uit Deventer.

Volgens de Belgische politie verstuurden de verdachten berichten via e-mail, sms en WhatsApp. Links in de berichten wezen naar een phishingsite. Met de gegevens die slachtoffers op de phishingsite invulden konden de verdachten naar schatting miljoenen euro's buitmaken. De Belgische onderzoeksrechter vaardigde een Europees onderzoeksbevel uit aan het Openbaar Ministerie in Amsterdam om de verdachten aan te houden en de woningen te doorzoeken.

Gisteren viel de politie tegelijkertijd 24 woningen binnen. Hierbij zijn onder andere een vuurwapen, designer kleding, dure horloges en tienduizenden euro’s aan contant geld in beslag genomen. De aangehouden verdachten zitten vast en hun overlevering aan België wordt in gang gezet. Meerdere aanhoudingen sluit de politie niet uit.

De politie noemt het onderzoek een mooi voorbeeld van de samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische politie om grensoverschrijdende criminaliteit tegen te gaan en een signaal aan criminelen dat opsporing niet stopt bij een landsgrens.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.