image

Opera lanceert betaalde "no-log" vpn-dienst in bètaversie desktopbrowser

vrijdag 24 juni 2022, 14:18 door Redactie, 4 reacties

Opera heeft in de betaversie van de desktopbrowser de eigen betaalde "no-log" vpn-dienst Opera VPN Pro gelanceerd. De browser beschikte al enige tijd over een gratis vpn-optie, maar biedt gebruikers nu ook tegen betaling de mogelijkheid om meer dan drieduizend vpn-servers in meer dan dertig landen wereldwijd te gebruiken.

Net als de gratis dienst zegt Opera dat het ook bij de betaalde vpn-dienst geen logs bijhoudt. "Wanneer je onze ingebouwde vpn-dienst gebruikt, loggen we geen informatie met betrekking tot je browsingactiviteiten en netwerkadres", zo staat in het privacybeleid. Daarin staat ook dat Opera een bedrijf heeft ingeschakeld om misbruik van de vpn-dienst te detecteren.

VPN Pro is op zes apparaten tegelijkertijd te gebruiken en beschikbaar voor Android, Linux, macOS en Windows. Wanneer de releaseversie met de betaalde vpn-optie zal verschijnen is nog niet bekend.

Reacties (4)
24-06-2022, 14:24 door Anoniem
Net als de gratis dienst zegt Opera dat het ook bij de betaalde vpn-dienst geen logs bijhoudt. "Wanneer je onze ingebouwde vpn-dienst gebruikt, loggen we geen informatie met betrekking tot je browsingactiviteiten en netwerkadres"
Dat zal best wel. Uiteraard loggen ze wel wie er gebruik maken van deze dienst en welk extern adres die bij hen krijgen, zodat als er verzoeken van "law enforcement" komen ze deze info kunnen verstrekken.
Uiteraard is dat goed. En je moet het ook wel doen als bedrijf want je wilt niet out of business gaan door niet te voldoen aan wettelijke eisen of door te boek te komen te staan als facilitator van criminaliteit.
24-06-2022, 14:41 door Anoniem
Aldus de Chinese eigenaar.
24-06-2022, 15:03 door Anoniem
Gebruik eens Opera met hun ingeschakelde VPN en daarnaast een interactieve firewall (of iets anders dat het netwerk kan controleren en inzichtelijk maken). Het zal je dan opvallen dat Opera verbindingen wil maken buiten hun VPN om. Blokkeer je dit, blijft de VPN overigens werken, oftewel overbodig.

Op mijn volgende PC zal ik in ieder geval geen Opera meer gebruiken (gebruik meerdere browsers, met ieder hun eigen doel en instellingen).
24-06-2022, 16:23 door Anoniem
Ze loggen met hun vpn geen browseactiviteit en je ip-adres . Genoeg ruimte dus voor timestamps, dataverbruik/bandbreedte en het vergaren van technische informatie over je device. Het gaat verder ook al fout bij het aanmelden: Activiteit -dus je ipadres- op hun website wordt max. 6 maanden bewaard. En dan laat ik persoonsgegevens (tbv premium) en jurisdictie (China) nog buiten beschouwing.
Nee, dank je.

Veiligheidstechnisch kan geïntegreerde vpn overigens nooit tippen aan een standalone vpn.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.