image

Ongeautoriseerde fysieke toegang detecteren met gekleurde rijst en linzen

dinsdag 28 juni 2022, 14:05 door Redactie, 6 reacties

Documenten van klokkenluider Edward Snowden hebben jaren geleden al laten zien dat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA regelmatig in Amerika geproduceerde routers onderschept en voorziet van een backdoor voordat ze naar klanten in het buitenland worden doorgestuurd. Een andere bekende fysieke aanval is de "Evil Maid", waarbij een aanvaller tijdelijk toegang tot een systeem heeft en bijvoorbeeld een keylogger installeert of de firmware aanpast.

Er zijn oplossingen op de markt die dit moeten voorkomen, zoals speciale schroeven, zegels en "tamper-proof" labels, tape en zakken. Volgens onderzoekers van de Duitse ProxyStore zijn deze oplossingen zeer waarschijnlijk geen belemmering voor een getalenteerde of vindingrijke aanvaller. Ledger, aanbieder van hardwarematige cryptowallets, maakt bijvoorbeeld geen gebruik van anti-tamper zegels, omdat ze volgens het bedrijf eenvoudig zijn te vervalsen.

De onderzoekers besloten daarom naar verschillende alternatieven te kijken waarmee is te detecteren dat er ongeautoriseerde fysieke toegang heeft plaatsgevonden. Zo bekeken ze linzen, gele erwten en witte bonen, gekleurde rijst, vogelzaad, gekleurd zout en suiker, kinetisch zand en verschillende soorten kralen. Het idee is om het apparaat in kwestie in een zak met de eerder genoemde vulling te stoppen en dan vacuüm te zuigen.

Vervolgens is het nodig om een foto van alle kanten van de zak te maken op een apparaat dat zo veilig mogelijk is. Deze foto's moeten dan via een versleuteld en geverifieerd kanaal naar een vertrouwd persoon worden gestuurd, of naar een ander apparaat van de eigenaar. Als laatste is het nodig om het patroon van de vulling te controleren met het origineel. Iets dat met de Blink Comparison-app is te doen. Uiteindelijk blijkt dat met name linzen en gekleurde rijst zeer geschikt zijn als vulling.

Image

Reacties (6)
28-06-2022, 14:16 door Anoniem
Variant op

https://www.artofmanliness.com/skills/manly-know-how/james-bonds-tactics-for-figuring-out-if-someones-been-snooping-in-your-room/

De vervormbare vulling en "random patroon" door vacuum zuigen is creatief, maar ik heb wat twijfels over false positives.

Ietwat ruige pakketbezorgers, en "een beetje duwen" om 'm door de brievenbus te krijgen lijkt me toch wat vervorming te geven - misschien genoeg om de paranoide ontvanger zenuwachtig te maken.
De verpakking moet ook niet lek raken, want dan verliest het de vorm (en de vulling) .
28-06-2022, 14:44 door Anoniem
Lijkt mij niet best als de linzen via koelgaten naar binnen komen. Misschien bederft het wel na een paar jaar gebruik of verbrand het. Of je krijgt last van beestjes.

De NSA kan ook ervoor kiezen het apparaat te besmetten voordat het ingepakt wordt. Als het in de container uit Taiwan de haven binnenkomt of zo. Het enige alternatief is het apparaat niet gebruiken. En daar zullen weinig mensen voor kiezen.
28-06-2022, 14:51 door Anoniem
Doe er meteen een recept bij......, eet smakelijk
28-06-2022, 15:40 door Briolet
Veel behuizingen van apparaten kunnen geen druk van 1 atm aan. En als het al net goed gaat bij het vacuüm zuigen, kan een kleine tik bij transport, de druppel zijn die de behuizing doet barsten.
28-06-2022, 15:47 door Anoniem
Door Briolet: Veel behuizingen van apparaten kunnen geen druk van 1 atm aan. En als het al net goed gaat bij het vacuüm zuigen, kan een kleine tik bij transport, de druppel zijn die de behuizing doet barsten.

Goed punt, dat kan misschien teveel zijn bij allerlei plastic kastjes.

OTOH - ik weet niet hoe diep het vacuum is dat zo'n soort 'eetwaar-verpakkingspompt' zuigt . 0.5 atm scheelt al weer de helft in druk, en is misschien toch genoeg om de kralen/linzen in vorm te houden.
28-06-2022, 16:20 door Anoniem
Door Anoniem: Lijkt mij niet best als de linzen via koelgaten naar binnen komen. Misschien bederft het wel na een paar jaar gebruik of verbrand het. Of je krijgt last van beestjes.

Lol. Natuurlijk dat ze het apparaat eerst zelf inpakken. En vacuum weerhoudt bederf en beestjes. Ook zou het alleen gebruikt worden voor verzending, iets wat geen jaren in beslag zou mogen nemen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.