image

Overheid trekt 1,7 miljoen euro subsidie uit voor digitaliseren mkb-bedrijven

woensdag 29 juni 2022, 11:34 door Redactie, 4 reacties

De overheid heeft 1,7 miljoen euro beschikbaar gemaakt voor het digitaliseren van mkb-bedrijven. Die kunnen het geld gebruiken voor onder andere het beveiligen van de website en betalingssystemen, kassasystemen in de cloud, intelligente e-mailsystemen, zoekmachineoptimalisatie en webshops.

"Mijn Digitale Zaak" is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, brancheorganisatie INretail, de Kamer van Koophandel en MKB-Nederland en bedoeld voor mkb-ondernemers in de detailhandel met twee tot en met vijftig werknemers.

Volgens het ministerie van Economische Zaken blijkt uit onderzoeken dat vrijwel alle ondernemers bezig zijn met digitaliseren. Zo zou vier op de vijf ondernemers in ieder geval een Google-vermelding, een website en een digitale financiële administratie hebben en back-ups maken. "Maar gebrek aan tijd en kennis en onduidelijkheid over de opbrengsten remmen ondernemers in de stap naar online verkoop, marketing en/of digitale veiligheid", aldus het ministerie.

Om ondernemers verder op weg te helpen kunnen die via Mijn Digitale Zaak subsidie bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland aanvragen. De subsidie vergoedt vijftig procent van de offerteprijs tot een maximum van 2500 euro. Onder de subsidie vallen software, hardware, advies, implementatiekosten of het uitbesteden aan derden. In totaal is er 1,7 miljoen euro aan subsidie beschikbaar.

Reacties (4)
29-06-2022, 12:01 door Anoniem
en wij de gewoon burger waar blijft die subsidie?????? goed hé vvd.en all dat geld wat er all naar het bedrijfsleven is gegaan
en in de eigen zakken heben gedaan...weggegooid geld....
29-06-2022, 13:50 door Anoniem
Okay, dus voor een enkele corona app wordt 20/30+ mil uitgetrokken (compleet belachelijk maar dat terzijde). Voor heel het MKB slechts 1.7 mil om te digitaliseren. ROFLMFAO, gaat helemaal goedkomen.
30-06-2022, 10:00 door Saph
Die bedrijven verdienen toch geld? Laat ze daar lekker zelf voor opdraaien of gaat de overheid ook voor mijn AV-abbo betalen? Als je een bedrijf start moet je zelf ervoor zorgen dat er een goed slot op je voordeur zit en dat belangrijke documenten in een goede kluis liggen. Hetzelfde geldt voor de digitale kant van je bedrijf, daar moet je gewoon zelf zorg voor dragen.
01-07-2022, 14:06 door Anoniem
Ik ben een bedrijf maar als je hulp nodig hebt om op deze manier online te komen, misschien ben je dan helemaal niet rijp genoeg om online te gaan..
Ow, wacht, er is vast een startup van een VVD die op deze manier 'witgewassen' subsidie krijgt....
Straks krijg je dit ook voor stemcomputers natuurlijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.