image

Amerikaanse overheid zet nieuwe doelen voor aanpak van ransomware

donderdag 7 juli 2022, 11:49 door Redactie, 0 reacties

Het Amerikaanse ministerie van Justitie wil volgend jaar meer onderzoeken naar gemelde ransomware-aanvallen uitvoeren en vaker geld van ransomwaregroepen in beslag nemen. Dat blijkt uit het strategische plan dat het ministerie presenteerde (pdf). Daarin staat dat ransomware-aanvallen voor zowel financiële verliezen als andere schade bij overheden, vitale infrastructuur en industriële sectoren zorgen.

Het ministerie van Justitie wil voor volgend jaar het percentage zaken dat het op basis van gemelde ransomware-aanvallen opent met 65 procent vergroten. Verder moet het aantal inbeslagnames en verbeurdverklaringen in ransomwarezaken met tien procent toenemen. Het ministerie zegt ook dat het de eigen technologische en onderzoeksmogelijkheden zal verbeteren en manieren gaat ontwikkelen om daders van cyberaanvallen aan te kunnen wijzen.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.