image

Meta verplicht Meta-account voor deel van gebruikers vr-headsets

vrijdag 8 juli 2022, 11:57 door Redactie, 13 reacties

Meta heeft een nieuw account geïntroduceerd om op de vr-headsets van het techbedrijf en andere Meta-apparaten in te loggen en voor een deel van de gebruikers is dit account met bijbehorend profiel vanaf volgende maand verplicht. Dat heeft het bedrijf aangekondigd.

Fabrikant van vr-headsets Oculus VR werd in 2014 door Facebook overgenomen. Gebruikers van een Oculus-bril kunnen met een Oculus-account op het apparaat inloggen. In 2020 kondigde Facebook aan dat het gebruikers ging verplichten om met een Facebookaccount in te loggen, wat voor felle kritiek van onder andere burgerrechtenbeweging EFF zorgde. Iedereen die vanaf oktober 2020 voor het eerst een Oculus-apparaat gebruikte moest hiervoor met een Facebookaccount inloggen.

Bestaande gebruikers kregen de optie om hun Oculus- en Facebookaccount samen te voegen. Gebruikers die dit niet wilden kregen te horen dat ze tot 1 januari 2023 van hun Oculus-account gebruik konden blijven maken. Meta laat nu weten dat het inloggen met een Facebookaccount vanaf volgende maand niet meer is verplicht. Als alternatief kunnen gebruikers straks een Meta-account aanmaken.

Nieuwe gebruikers van een Meta vr-headset en personen die hun Oculus-account met hun Facebook-account hebben samengevoegd moeten vanaf augustus een Meta-account met een bijbehorend Meta Horizon-profiel aanmaken. Gebruikers die met alleen een Oculus-account inloggen kunnen dat tot 1 januari 2023 blijven doen, waarna ze een Meta-account en Meta Horizon-profiel moeten aanmaken om hun vr-bril te kunnen blijven gebruiken, aldus de aankondiging van Meta.

Het Meta-account is bedoeld voor het inloggen op de vr-bril en andere Meta-apparaten. Het Horizon-profiel fungeert als een avatar, of "sociaal profiel in virtual reality", van de gebruiker en is tevens de vervanging van het Oculus-profiel. Standaard zal het Horizon-profiel van gebruikers openbaar zijn, maar die hebben de keuze om het profiel op privé te zetten. Voor kinderen van 13 tot en met 17 zal het profiel wel standaard zijn afgeschermd.

Reacties (13)
08-07-2022, 12:08 door Anoniem
"Facebookaccount vanaf volgende maand niet meer is verplicht. Als alternatief kunnen gebruikers straks een Meta-account aanmaken."

In wezen veranderd er dus niets.
08-07-2022, 12:20 door Reinder
Meta is de nieuwe naam van Facebook.. Is er een verschil tussen een Facebook account en een Meta account ? Het klinkt als een "dark pattern" eigenlijk, zo van "Maak je geen zorgen! Een facebook account is nu niet langer verplicht. Het heet nu een Meta account en dat is net zo verplicht".
08-07-2022, 13:00 door Anoniem
Hoe meer informatie Facebook/ Meta kan achterhalen over jou als persoon, hoe beter. Ze zullen tot het bittere einde info binnen blijven harken. De klant krijgt zijn dopamine-shot, en Facebook de miljarden aan reclame-inkomsten. Dus niet zeuren, ga je met een privacy-schender in zee die alles van jou, je familie, vrienden, en doen en laten wil weten, klaag dan niet en maak dat account aan. Het is je eigen keuze. Wees blij dat je Facebook gelukkig maakt. Mark geeft zijn welgemeende thumbs up aan je en noemt je af en toe een dumb f***, maar dat mag de pret niet drukken. Profiling for the win!
08-07-2022, 14:33 door Anoniem
Door Reinder: Meta is de nieuwe naam van Facebook.. Is er een verschil tussen een Facebook account en een Meta account ? Het klinkt als een "dark pattern" eigenlijk, zo van "Maak je geen zorgen! Een facebook account is nu niet langer verplicht. Het heet nu een Meta account en dat is net zo verplicht".

Nee, Meta is de naam van het moederbedrijf, niet voor Facebook.
Er is ook nog steeds gewoon Google, het moederbedrijf heet daar Alphabet
08-07-2022, 14:38 door Anoniem
Hoezo inloggen als je je VR-bril wilt gebruiken, dat is hardware.
Wie koopt nou zoiets ?

Of sturen ze weer gratis naar youtubers die de mensen weer over moeten halen.
( die mogen niets negatiefs zeggen )
08-07-2022, 16:32 door Anoniem
Met andere woorden, als je dat oculus ruft ding wilde gebruiken had je als normale gebruiker al een fecesbook account nodig, alleen de mensen nog nog van vroegah een oculus account hadden konden de boel uitzingen.. tot nu.
08-07-2022, 17:20 door Anoniem
Straks moet je eerst een spuitje voordat je mag spelen.
08-07-2022, 21:24 door Anoniem
Door Anoniem: Straks moet je eerst een spuitje voordat je mag spelen.

Nee dan ben je er nog niet, je Meta account moet daarnaast ook gekoppeld zijn aan je Europese Digitale Identiteit.
Deze is dan weer verbonden met je Corona App waar je een vinkje in moet hebben voor dat spuitje.
Oftewel voldoe je aan alles, mag je eindelijk Virtuele Porno kijken.
08-07-2022, 22:07 door Anoniem
De vraag is ook een beetje: hoe goéd zijn die brillen van Meta/Facebook? Goed genoeg om daarmee je privacy te willen verkwanselen?
09-07-2022, 17:55 door Anoniem
Ofwel: afscheid van nemen. Andere leverancier. Dag hoor.
09-07-2022, 22:46 door Anoniem
Door Anoniem: Ofwel: afscheid van nemen. Andere leverancier. Dag hoor.

Er is een hele mooie 3D wereld, waar je niets voor hoeft te betalen, die geen login vergt, en waar je ook geen profiel opbouwt.

Namelijk:
De werkelijke wereld waarin je nu al leeft.
Ne zo leuk (of leuker), en geen van de negatieve bijkomstigheden waar Meta je anders mee opzadelt.

Of sla anders eens een boek open, als je verre vreemde werelden wilt bezoeken.
10-07-2022, 16:59 door Anoniem
M.a.w. dat Meta-Account = het Facebook-account zo kennen we Meta/Facebook wel... Het wordt tijd om te doen wat Nyob (Max Schrems) en de ierse databeschermingsdiensten vraagt - nl. Meta/Facebook van het internet schoppen in de EU!
12-07-2022, 16:29 door Anoniem
De bril is erg goed lees ik overal online. Hoe eerlijke die reviews zijn weet ik dan weer niet...maar het klinkt allemaal wel erg aantrekkelijk.

De eis voor een Facebook account weerhield mij in elk geval van het kopen van zo'n ding. Maar goed...wellicht kan het nu wel? Het punt is dat je aankopen en spellen (net als bijv. Steam) etc. aan het account hangt, daarom vereisen ze o.a. het account. Nadeel bij Facebook was dat als je iets (je weet vaak niet wat) verkeerds deed kon je een tijd geblokkeerd worden. Dan kon je dus ook niet je bril of spellen gebruiken. En natuurlijk de informatieverzamelwoede van Mark Z.

Helaas zie ik hier verder alleen maar aannames en kinderachtig gespelde Facebook varianten maar niets onderbouwd. Ik hoopte juist dat iemand inhoudelijk zou reageren met echte informatie. Geen idee dus nog of een Meta account erg is of niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.