image

EFF hekelt toegang Amerikaanse politie tot beelden van Ring-deurbellen

dinsdag 19 juli 2022, 10:23 door Redactie, 6 reacties

De Ring-deurbelcamera van Amazon is niet alleen een persoonlijke beveiligingscamera, het is ook een politiecamera, of gebruikers dat nu willen of niet, zo stelt de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF. Onlangs liet Amazon aan een Amerikaanse senator weten dat het beelden van gebruikers zonder hun toestemming of een gerechtelijk bevel deelt met Amerikaanse opsporingsdiensten.

Amazon stelt dat het dit alleen in noodgevallen doet. Iets dat dit jaar al elf keer is voorgekomen, aldus het techbedrijf. "Maar er zijn onvoldoende waarborgen in dit proces om burgerrechten te beschermen", zo is de EFF van mening. Zo is er geen proces voor een rechter of Ring-eigenaar om te bepalen of er echt sprake van een noodsituatie was. Volgens de Amerikaanse burgerrechtenbeweging kan dit eenvoudig tot misbruik leiden, waarbij politie het steeds vaker voor minder urgente situaties zal inzetten.

De EFF vindt dat Amazon te lang geen rekening heeft gehouden met de zorgen over de impact van Ring-deurbellen op burgervrijheden. "Het bedrijf moet het gevaar erkennen dat deze producten voor het publiek vormen, door een groeiend web van surveillancesystemen te creëren die het eigendom van individuen zijn, maar de-facto door politie worden bediend." De burgerrechtenbeweging hoopt dan ook dat Amazon nu verschillende privacyaanpassingen gaat doorvoeren.

Reacties (6)
19-07-2022, 10:45 door Anoniem
Maar de politie in de VS kun je toch vertrouwen?
Het is toch een democratie en een rechtstaat?
Waar maakt de EFF zich druk om?
Zijn het allemaal communisten daar bij de EFF ofzo?
Allemaal russische spionnen die 'law enforcement' proberen te ondermijnen....

Oh, shit, ik ben niet een witte dude met coltrui in California vandaag...

[Lompeboermode-on]

Wel grappig dat al die clubjes die wijzen met vingers naar andere landen en plekken zelf erger zijn dan een pot en kachel bij elkaar...
Volgen mensen is Evil... Je kunt in Londen geen vierkante meter vinden waar je niet 2 camera's op je fok hebt staan... Maar China is erg.
Tracken van mensen is evil... Je kunt in Nederland geen 10km verplaatsen of je staat op de camera, zijn je gsm gegevens gelogd maar China is erg.
Censuur is erg... Je kunt in Nederland niet naar piratenschepen kijken of naar nieuwszenders met rare letters die lijken op spiegelbeeld van nederlandse letters.. maar China is erg...
Oorlogje voeren is erg... We hebben de afgelopen 15 jaar 4 landen binnengevallen, hebben diverse malen wapens en Toyota's gestuurd naar landen waar we wisten dat ze een democratisch gekozen regering zouden omwerpen... Maar Rusland is erg... Sterker nog, we gaan nu gas afnemen van een land waar bijna de formule 1 auto's nog opgeblazen werden als wraak voor de inval van januari vorig jaar door dat land Azerbdjan. Maar dat land is nu even een vriendje... Nog geen paar maanden geleden zou de F1 daar volgens de meeste mensen niet eens mogen rijden vanwege de mensenrechtenschendingen en het binnenvallen van buurlanden... he.. dat klinkt bekend ergens...

Anyway, dat er clubjes als EFF nodig zijn, geeft al aan dat de regering van, in dit geval de VS alles behalve open, schoon en inwonervriendelijk is...
19-07-2022, 11:16 door Anoniem
"Het bedrijf moet het gevaar erkennen dat deze producten voor het publiek vormen, door een groeiend web van surveillancesystemen te creëren die het eigendom van individuen zijn, maar de-facto door politie worden bediend."

Ik hoop dat de EFF ooit nog eens tot het inzicht komt dat dit soort camera's alleen voor een heel beperkte groep
uit het publiek "een gevaar" zijn, en dat de overgrote meerderheid van de mensen juist heel blij is met de mogelijkheid
voor de politie om na misdaden of vermissingen camerabeelden op te halen.
19-07-2022, 11:30 door Anoniem
Mooi land. Asjeniet door je buurman wordt neergeknald, dan wel door de politie! Ik snap eindelijk waarom ze hun hand op de borst houwen als ze hun vrijheidsvolkslied zingen. Maar dat helpt niet sukkels. Daar schieten ze ook gewoon dwars doorheen.
19-07-2022, 13:27 door Anoniem
Moet je zo’n ring op je deur hebben? Nee, dat moet niet.
Moet je aanbellen bij iemand die een ring op de deur heeft? Nee, dat moet niet.
Moet je je hele hebben en houden, en dat van anderen, delen op (a) sociale media?
Nee, doe het niet!
Er zijn types die er een groot belang bij hebben om alles van je te weten.
Je moet zelf zorgen voor jouw eigen veiligheid en voor rust in die grijze massa onder die dakpan.
Niemand heeft iets te maken met jouw privéleven of met mijn privéleven.
Het is al erg genoeg dat we tegenwoordig verplicht zijn om onze zaken via internet te regelen.
19-07-2022, 15:43 door Anoniem
Door Anoniem: "Het bedrijf moet het gevaar erkennen dat deze producten voor het publiek vormen, door een groeiend web van surveillancesystemen te creëren die het eigendom van individuen zijn, maar de-facto door politie worden bediend."

Ik hoop dat de EFF ooit nog eens tot het inzicht komt dat dit soort camera's alleen voor een heel beperkte groep
uit het publiek "een gevaar" zijn, en dat de overgrote meerderheid van de mensen juist heel blij is met de mogelijkheid
voor de politie om na misdaden of vermissingen camerabeelden op te halen.

die beperkte groep blijkt in het verleden toch altijd erg fluide te zijn, beetje afhankelijk van degene die op dat moment aan de knopjes draait. morgen ben je zelf de doelgroep omdat je nu eenmaal geboren bent met rood haar.
19-07-2022, 16:18 door Anoniem
Moet je aanbellen bij iemand die een ring op de deur heeft? Nee, dat moet niet.

Ik denk dat de postbode, de dhl, dpd, eps, fedex, ups daar anders over denken...
En al die mensen die 's ochtens door de straat komen, onderweg naar hun werk, naar het winkelcentrum (Mall is wel een dingetje in de VS) enz.


Moet je je hele hebben en houden, en dat van anderen, delen op (a) sociale media?

Ik doe het al heel mijn leven, maar het is erg moeilijk... Mensen verwachten dat je familie dingen daar doet, bedrijven verwachten dat je bereikbaar bent in noodgevallen via dat medium. Zelfs security bedrijven verwachten dat je daar op zit... Ooit screening gehad voor een bank, en ik was de eerste ! waarvan ze geen anti-social-media gegevens hadden (en wat ze hadden was niet van mij by-the-weg). Ook wel eens een nadeel geweest, bedrijf zocht mij op internet op en dachten een voetbal fan van een bepaalde sportclub in huis te halen... Nou heb ik echt nul-komma-nix met voetbal, dus dat viel wel effe tegen... Na 3 weken ook niet verlengd. Maarja, ik kan er niets aan doen dat ik een naamgenoot heb en zij niet kunnen nadenken. ALS ik op internet had gezeten, dan hadden we me wel gezien... had weer 3 weken sjonnies in golfjes gescheeld.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.