image

Belgische regering spreekt China aan op cyberaanvallen tegen ministeries

woensdag 20 juli 2022, 07:14 door Redactie, 7 reacties

De Belgische regering heeft de Chinese overheid aangesproken op cyberaanvallen die vanuit het land tegen het Belgische ministerie van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Defensie zijn uitgevoerd. Volgens een verklaring van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken zijn de aanvallen door Chinese Advanced Persistent Threats (APT) uitgevoerd die worden geidentificeerd als APT27/30/31 en UNSC 2814/Gallium/Softcell.

"België veroordeelt deze kwaadaardige cyberactiviteiten met klem. Ze zijn in tegenspraak met de normen van verantwoordelijk staatsgedrag, zoals alle VN-lidstaten die onderschreven hebben", aldus Buitenlandse Zaken in de verklaring. "We blijven de Chinese autoriteiten vragen om zich aan deze normen te houden en niet toe te laten dat hun grondgebied gebruikt wordt voor kwaadaardige cyberactiviteiten."

Verder verzoekt de Belgische regering dat China alle gepaste en mogelijke maatregelen neemt om de situatie te onderzoeken en op te lossen. De Chinese ambassade in België verwerpt de beschuldigingen en stelt dat er geen bewijs is gegeven dat de aanvallen door "Chinese hackers" zijn uitgevoerd. Volgens de ambassade gaat het om ongegronde beschuldigingen en is het land zelf juist het slachtoffer van cyberaanvallen.

Reacties (7)
20-07-2022, 07:38 door Anoniem
hier in Nederland gebeurt zo iets niet wij
zijn veilig haha even lachen sukkels in den haag
20-07-2022, 09:02 door Anoniem
Wat had België anders verwacht? Ieder land hackt zich inmiddels helemaal suf, of het nou de Chinezen, Russen, Amerikanen of iemand anders betreft. En dan gaan we voor de bühne liegen en bedriegen, om vervolgens gewoon door te gaan op het ingeslagen pad. Het recht van de sterkste, wie maakt me wat. Soms zou je denken dat je vanaf een bepaalde positie in een regering of ambtenarenapparaat moet beschikken over psychopatische of narcistische trekjes. Liegen, bedriegen, ontkennen, spinnen, loze beloftes, naar beneden trappen, de mensen die de touwtjes in handen hebben zijn in ieder land hetzelfde.
20-07-2022, 16:10 door Anoniem
Waaruit zou moeten blijken dat ze uit China komen?

Ik neem aan dat een hacker niet rechtstreeks vanuit zijn/haar locatie aan het hacken is, maar via verschillende omwegen op verschillende manieren de traceerbaarheid te minimaliseren.
20-07-2022, 17:31 door Anoniem
Tuurlijk worden er vanuit alle landen hacks uitgevoerd. Maar die landen kunnen volhouden dat zij van niks weten. Dat kunnen immers gewoon hackers zijn die niks met de overheid van dat land te maken hebben.
Maar China met hun "Great Firewall" kan dat niet. China blokkeert hun burgers om op het grote boze internet te komen. Dus als er dan een aanval vanuit China komt, dan hebben die hackers goedkeuring van de overheid om het internet op te gaan.
20-07-2022, 20:25 door Anoniem
Door Anoniem: Tuurlijk worden er vanuit alle landen hacks uitgevoerd. Maar die landen kunnen volhouden dat zij van niks weten. Dat kunnen immers gewoon hackers zijn die niks met de overheid van dat land te maken hebben.
Maar China met hun "Great Firewall" kan dat niet. China blokkeert hun burgers om op het grote boze internet te komen. Dus als er dan een aanval vanuit China komt, dan hebben die hackers goedkeuring van de overheid om het internet op te gaan.

Not quite. Het kunnen ook nog legitieme chinese servers zijn die eenvoudig powned zijn omdat ze hun zaakjes niet zo op orde hebben. Hoe dan ook genoeg redenen om ze er op aan te spreken, dat wel. Tegelijkertijd zullen de Belgen dit ook wel weten en snappen en wellicht meer informatie hebben en misschien merken ze dat 'het de chinezen' zijn om andere redenen want niets is zo eenvoudig om via een VPN in Nederland via een VPN uit weer een ander land (waar NL geen uitwisselingen/goede banden mee heeft) en wellicht ook nog daarbij via Tor als chinees je pogingen wagen...
21-07-2022, 09:54 door Anoniem
Zoiets als foei niet meer doen want anders bestellen we geen babi pangang meer?
Laten we wel wezen, het westen (het kleinste deel van de wereldbevolking) is niet opgewassen tegen dit soort grootmachten. Ik weet dat velen nog in de illusie leven dat de Nato en het westen nog een deuk in een pakje boter kunnen slaan maar helaas zij zijn met veel meer. En zij worden steeds rijker terwijl wij steeds armer worden doordat we onze eigen financiele aderen aan het doorsnijden zijn met al die nutteloze betweterige sancties. Het westen is een tijger met een slecht gebit die nauwelijks meer in staat is om nog van zich af te bijten. En dat hebben we allemaal aan onszelf te danken doordat we alle productiecapaciteit lekker goedkoop aan dat soort grootmachten hebben uitbesteed. Er is inmiddels overal een tekort aan grondstoffen om ook nog maar iets van wapens te kunnen fabriceren want het meerendeel van die grondstoffen komen uit ....?
De wapen industrie in de VS is zo goed als uitgeput, Europa staat er niet beter voor. Als we onze agressie niet intomen en ons terug trekken op onze eigen postzegel is er straks geen Westen meer. Laat de VS zich maar lekker zelf bedruipen en de aggressor nog willen uithangen maar onze eigen economie en bevolking zou meer aandacht moeten krijgen dan een oorlogje hier ver vandaan.
30-08-2022, 13:51 door Anoniem
Door Anoniem: Wat had België anders verwacht? Ieder land hackt zich inmiddels helemaal suf, of het nou de Chinezen, Russen, Amerikanen of iemand anders betreft. En dan gaan we voor de bühne liegen en bedriegen, om vervolgens gewoon door te gaan op het ingeslagen pad. Het recht van de sterkste, wie maakt me wat. Soms zou je denken dat je vanaf een bepaalde positie in een regering of ambtenarenapparaat moet beschikken over psychopatische of narcistische trekjes. Liegen, bedriegen, ontkennen, spinnen, loze beloftes, naar beneden trappen, de mensen die de touwtjes in handen hebben zijn in ieder land hetzelfde.
mijn aangetekende brieven die zijn verzonden vanuit Eindhoven(primera
-postnl)Komen niet eens aan bij de geadreseerde : tue.nl, belgische ambassade den Haag, orde van advocaten etc,. Wat Ik ook heb ontdekt is dat als Ik track and trace raadpleeg voor informatie over mijn verstuurde aangetekende post de afzender onbekend is terwijl Ik duidelijk mijn naam en postcode en huisnummer heb doorgegeven !
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.