image

Politie waarschuwt potentiële verkopers van phishingpanels op Telegram

woensdag 3 augustus 2022, 14:12 door Redactie, 3 reacties

De politie heeft vandaag naar potentiële kopers en verkopers van phishingpanels op Telegram een waarschuwing gestuurd dat ze het risico lopen om te worden aangehouden. Eerder dit jaar wist de politie in een phishingonderzoek een 20-jarige man aan te houden op verdenking van het aanbieden van phishingpanels. Deze software helpt bij het opzetten van phishingsites en zorgt ervoor dat criminelen de gegevens ontvangen die slachtoffers van phishing op phishingsites invoeren.

De verdachte bood de phishingpanels aan op Telegram. Door middel van een pseudokoop, de daaraan gerelateerde bitcoinbetalingen en de communicatie met de verkoper kreeg politie naar eigen zeggen de verdachte in beeld. Vandaag heeft de politie naar potentiële kopers en verkopers van phishingpanels op verschillende Telegramkanalen een boodschap verstuurd. "Als je de volgende keer weer iets verhuurt of verkoopt, kan het zijn dat je dat aan ons als politie doet".

Volgens de politie wordt hiermee benadrukt dat aanbieders en afnemers niet weten met wie ze communiceren en dat het zomaar kan dat aan de andere kant de politie zit. Daarnaast worden aanbieders op de gevolgen van een strafblad gewezen.

Image

Reacties (3)
03-08-2022, 14:44 door Anoniem
Zo, toch weer wat Bitcoin binnen. Volgende bullrun verkopen. Thx plizie. Jochie zal wel naar Tor en Monero switchen.
03-08-2022, 16:17 door Anoniem
Door Anoniem: Zo, toch weer wat Bitcoin binnen. Volgende bullrun verkopen. Thx plizie. Jochie zal wel naar Tor en Monero switchen.

Bullrun (stylized BULLRUN) is a clandestine, highly classified program to crack encryption of online communications and data, which is run by the United States National Security Agency (NSA). The British Government Communications Headquarters (GCHQ) has a similar program codenamed Edgehill.

https://en.wikipedia.org/wiki/Bullrun_(decryption_program)
04-08-2022, 11:59 door Anoniem
Wel grappig dat ze dit op Telegram doen, een van de clubjes die niet zo snel zullen buigen voor overheid backdoors...
De miljoenen meldingen die ik zie op facebook marketplace, daar hoor ik geen haan naar kraaien.
Is dit weer zo'n gevalletje dat we de gebruikers van clubjes moeten gaan pesten die niet met de overheid meespelen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.