image

Noodnummer Britse zorg valt wegens cyberaanval terug op pen en papier

maandag 8 augustus 2022, 14:42 door Redactie, 4 reacties

Het noodnummer van de Britse gezondheidszorg 111 moest vorige week terugvallen op pen en papier nadat serviceprovider Advanced het doelwit van een cyberaanval werd. De landelijke telefoondienst voorziet mensen onder andere van medisch advies, helpt bij herhaalrecepten en laat weten hoe een noodvoorraad van voorgeschreven medicijnen zijn te verkrijgen.

Het systeem wordt ook gebruikt voor het sturen van ambulances naar patiënten en het maken van afspraken voor spoedgevallen en huisartszorg buiten kantooruren. Daarnaast verzorgt Advanced ook anderen systemen voor zorginstellingen, waaronder elektronische patiëntendossiersoftware waar meer dan veertigduizend artsen gebruik van maken.

onbereikbaar moest zorgpersoneel op pen en papier terugvallen. In eerste instantie werd gesproken over een storing, maar later verklaard het bedrijf tegenover de BBC dat het om een cyberaanval ging. Verdere details over de aanval zijn niet gegeven. Naar verwachting zullen de ontstane problemen tot in ieder geval morgen aanhouden.

Image

Reacties (4)
08-08-2022, 15:13 door Anoniem
:-)

The Matrix
08-08-2022, 15:51 door Anoniem
Tja, cyberaanval.. de nieuwe 'the dog ate my firewall'.....
Ach, voor de SEH is dit toch geen issue...
Daar is het diagnose + fixen en volgende... Of daar nu papierwerk aan vast zit maakt voor de werkzaamheden niet zo heel veel uit.
Alleen voor niet betalende klanten is het vervelend, voor het NHS dan.
08-08-2022, 15:58 door Anoniem
Zouden tandartsen in NL dus nog iets van kunnen leren...
09-08-2022, 12:17 door Anoniem
111 is niet het noodnummer, dat 999. 111 is het nummer voor de spoeddienst voor de huisartsen. De stuk uit de zin “het maken van afspraken voor spoedgevallen” geeft dat al aan, en is eigenlijk een contradictio in terminis, voor een spoedgeval zou je geen afspraak hoeven te maken. ;)
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.