image

Deense supermarkten 7-Eleven nog steeds gesloten wegens cyberaanval

dinsdag 9 augustus 2022, 11:07 door Redactie, 1 reacties

Deense supermarkten van keten 7-Eleven zijn wegens een cyberaanval nog steeds gesloten. Gisteren besloten alle 176 Deense winkels van 7-Eleven de deuren te sluiten. Vanwege de cyberaanval waren kassasystemen niet meer door personeel te gebruiken en konden klanten niet meer afrekenen.

Via Facebook laat de supermarktketen weten dat het slachtoffer van een "hackeraanval" is geworden, maar exacte details worden niet gegeven. Inmiddels hebben vijf vestigingen weer hun deuren geopend. Klanten kunnen hun boodschappen daar met contant geld en MobilePay afrekenen, zo meldt het Deense Berlingske. De winkels die nog gesloten zijn melden dat het niet is gelukt om de kassasystemen operationeel te krijgen. Het is wel de bedoeling dat er vandaag meer winkels open zullen gaan.

Vorig jaar werden achthonderd Zweedse supermarkten van Coop na een ransomware-aanval tijdelijk gesloten en zag de keten zich genoodzaakt om kassa's te vervangen. En eerder dit jaar moest de grootste supermarktketen van Trinidad de deuren wegens een cyberaanval sluiten.

Image

Reacties (1)
09-08-2022, 13:43 door Anoniem
Weet iemand al wat voor administratief systeem hier de klos is ?
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.