image

VS legt cryptomixer Tornado Cash sancties op wegens witwassen

dinsdag 9 augustus 2022, 11:51 door Redactie, 0 reacties
Laatst bijgewerkt: 09-08-2022, 13:16

De Amerikaanse autoriteiten hebben cryptomixer Tornado Cash sancties opgelegd omdat het bedrijf geld van cybercriminelen zou witwassen. Zo mogen Amerikanen geen gebruik meer van de dienst maken. Tornado Cash biedt naar eigen zeggen een protocol om de privacy van cryptotransacties te verbeteren door de link tussen het verzendende adres en ontvangende adressen op te breken.

De Amerikaanse autoriteiten claimen dat Tornado Cash sinds de oprichting in 2019 is gebruikt voor het witwassen van meer dan zeven miljard dollar aan cryptovaluta. Het zou onder andere gaan om 455 miljoen dollar die door een groep genaamd Lazarus werd gestolen. Deze groep zou in opdracht van Noord-Korea aanvallen tegen onder andere cryptobeurzen uitvoeren, aldus het Amerikaanse ministerie van Financiën.

De autoriteiten stellen dat het vermeende doel van een cryptomixer is om de privacy te verbeteren, maar dat mixers zoals Tornado in de praktijk vaak door criminelen worden gebruikt om geld wit te wassen, met name geld dat tijdens grote aanvallen is buitgemaakt. Vanwege de sancties mogen Amerikanen de cryptomixer niet meer gebruiken. Daarnaast zijn alle tegoeden van Tornado Cash in de Verenigde Staten bevroren.

Update

Volgens een ontwikkelaar van Tornado Cash heeft GitHub zijn account geschorst, zo laat hij via Twitter weten.

Update 2

GitHub blijkt van verschillende Tornado-ontwikkelaars de accounts te hebben verwijderd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.