image

Mark Zuckerberg kondigt drie nieuwe privacyopties aan voor WhatsApp

dinsdag 9 augustus 2022, 14:13 door Redactie, 8 reacties
Laatst bijgewerkt: 09-08-2022, 16:00

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg heeft vandaag drie nieuwe opties voor WhatsApp aangekondigd die de privacy van gebruikers moeten verbeteren. Zo zou het straks niet meer mogelijk moeten zijn om screenshots van eenmalig weergegeven berichten te maken. Ook wordt het mogelijk om groepschats stilletjes te verlaten zonder dit aan iedereen te laten weten en krijgen gebruikers controle over wie hun online status kan zien.

WhatsApp biedt gebruikers de mogelijkheid om foto's en video's te versturen die eenmalig worden getoond. Op dit moment zegt WhatsApp daarover: "Stuur alleen foto's en video's voor eenmalige weergave aan personen die je vertrouwt. Iemand kan bijvoorbeeld het volgende doen: Een screenshot of schermopname maken van de media voordat deze verdwijnt. Je ontvangt geen melding als iemand een screenshot of schermopname maakt", aldus WhatsApp. Het maken van een screenshot zou straks niet meer moeten kunnen.

Tegelijkertijd lanceert WhatsApp een wereldwijde campagne, beginnend in India en het Verenigd Koninkrijk, om gebruikers op de nieuwe features te wijzen. Volgens WABetaInfo zal de campagne gericht zijn op het onderwijzen van gebruikers wat echte security is, bijvoorbeeld door end-to-end versleutelde back-ups te gebruiken. De privacyopties zijn al aanwezig in de bètaversie van WhatsApp en zouden later deze maand voor meer gebruikers beschikbaar moeten worden.

Image

Reacties (8)
09-08-2022, 14:18 door majortom - Bijgewerkt: 09-08-2022, 14:18
Volgens mij zijn privacy en WhatsApp mutual exclusive.
09-08-2022, 15:00 door Anoniem
Een moderne Msn-messenger terug brengen met alle privacy-opties
van hedendaags en als app en als pc messenger,ook met de
geluidjes daarbij van weleer,en het toestaan van messenger plus software
zoals het vroeger was.

Microsoft sla je slag zou ik zeggen,
en stop met skype wat nog steeds dicht-gespijkerd en waardeloos in gebruik is
qua functionalitei,mogelijkheden en uiterlijke vormgeving.

whatsapp/skype no more

Time for change
09-08-2022, 15:07 door Quink
Zuckerberg en Privacy is vergelijkbaar met patates frites met slagroom. Niet te vreten.

Vergeet het nooit: Facebook - Cambridge Analytica schandaal, dat Zuckerberg en trawanten maar wat graag willen deleten uit het collectief geheugen. O.a. door de naamsverandering van Facebook > Meta.

https://en.wikipedia.org/wiki/Facebook%E2%80%93Cambridge_Analytica_data_scandal
10-08-2022, 07:05 door Anoniem
"Tegelijkertijd lanceert WhatsApp een wereldwijde campagne, beginnend in India en het Verenigd Koninkrijk, om gebruikers op de nieuwe features te wijzen."

Je zou toch zeggen dat hij eerst in Amerika begint.
10-08-2022, 08:36 door Anoniem
Hier heb ik niets aan.
Ik wil weten of mijn privacy veilig is als Whatsapp op mijn telefoon staat.
10-08-2022, 09:17 door Anoniem
Dit is zoiets als een tekstverwerker met daarin een voorziening die ervoor zorgt dat printers dienst weigeren als je een document met daarin het woord 'banaan' probeert uit te printen.
10-08-2022, 13:23 door Anoniem
Door Anoniem: "Tegelijkertijd lanceert WhatsApp een wereldwijde campagne, beginnend in India en het Verenigd Koninkrijk, om gebruikers op de nieuwe features te wijzen."

Je zou toch zeggen dat hij eerst in Amerika begint.

In Amerika word niet op grote schaal gebruikt gemaakt van WhatsApp. India heeft de grootste user base. Brazilië ook.
04-09-2022, 16:56 door Anoniem
Is het geen teken voor meta dat private documenten net interessant zijn om te oogsten?
En wat denken we van het doorgeven van die gespreksdata van dat abortusgevalletje in ene staat waar de regelgeving wat "strenger" was... Daar wordt een heel gezin vernield door een log die Facebook aan het gerecht doorspeelt. Dus privacy - dat is toch wel heel bleekjes en heel risicovol. Wie gelooft deze schoften nog?
Je merkt uit alles dat hoe controversiëler zaken zijn - hoe meer geld er uit te kloppen valt - en dus doet Zuckerberg dapper verder!
Facebook, Twitter, en ook TikTok zijn een aanslag op uw privacy - stop daar mee. En vergeet Instagram en Whatsapp niet - die zijn van Meta - het bedrijf boven Facebook!
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.