image

Australische bedrijven gewaarschuwd voor fraude via nieuw .au-domein

dinsdag 9 augustus 2022, 14:40 door Redactie, 1 reacties

Sinds een aantal maanden heeft Australië een nieuw domein genaamd ".au direct", wat een aanvulling is op second-level domeinen zoals .com.au, .net.au, .org.au, .asn.au, .id.au, .gov.au en .edu.au. Bedrijven en organisaties die al een second-level domein hebben kunnen tot 20 september dezelfde naam eindigend op alleen .au registreren. Vanaf oktober kan iedereen een .au direct domeinnaam aanvragen.

Het Australische Cyber Security Centre (ACSC) roept alle Australische bedrijven, organisaties en individuen op om van deze gelegenheid gebruik te maken en het .au equivalent voor hun bestaande domeinnamen te registreren. Anders kan het zijn dat cybercriminelen dit doen. Volgens het ACSC biedt .au direct namelijk een kans voor cybercriminelen en zou bijvoorbeeld fraude zoals business e-mail compromise mogelijk maken.

Daarbij registreren de criminelen een domein dat eindigt op .au en waarvan de naam gelijk is aan bijvoorbeeld een .com.au domein. Vervolgens gebruiken de criminelen dit domein om met de financiële administratie van het bedrijf of leveranciers te communiceren en zo financiële fraude te plegen. Ook Australische organisaties met bijvoorbeeld een .com of .org domein worden opgeroepen om een .au versie van hun domein te registreren.

Reacties (1)
14-08-2022, 13:54 door Erik van Straten
Sinds een aantal maanden heeft Australië een nieuw domein genaamd ".au direct"
De suggestie dat er een TLD ".au direct" zou bestaan is natuurlijk onzin (sowieso heb je punycode nodig omdat domeinnamen geen spaties mogen bevatten).

Bedoeld wordt dat je nu ook domeinnamen kunt kopen die direct op .au eindigen - in plaats van op onder andere .com.au en .org.au.

Zo is australia.gov.au van de overheid, maar heeft australia.au zo te zien nog geen eigenaar. Stom dat Australië dit verstandige systeem loslaat.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.