/dev/null - Overig

Hoe gaat men de digitale wereld veilig stellen?

11-08-2022, 12:28 door Anoniem, 13 reacties
Men wil naar een controleerbare NDW = nieuwe digitale wereld.
Hoe richt je die in, zodat criminaliteit en met name cybercrime niet meer kunnen bestaan? Iedereen onder volledige surveillance en gechipt? Dan nog zit je met een oppermachtig Big Tech en het digitaal voetvolk a.k.a de eindgebruikers, die bijkans niets meer kunnen, anders dan in de bevolen pas te lopen? Hoe zien anderen dit of zijn we met z'n allen al dinosaurusvoer? Ik wacht nu op een pakje, waarvan alleen de koerier precies de status weet en de rest fouten in het systeem de schuld geeft of aan klantje pesten doet, veelal ook wel onbewust, dat wel. We raken afgestompt en veel minder zelfredzaam.
Iemand ideeën?
luntrus
Reacties (13)
11-08-2022, 14:34 door Anoniem
De digitale wereld is principieel niet veilig te stellen.
Het geheel is een 'rat race' waarbij de criminelen de 'targets' altijd enkele stappen vooruit zijn.
De IT-zwaktes in het systeem (dus nog niet eens de menselijke, zoals die bij 'social engineering' worden gebruikt) worden opgelapt, dichtgeplakt met pleisters, die leiden tot meer complexiteit, waarvan het (heilzame) effect per definitie tijdelijk is. (Voorbeeld: het introduceren van steeds meer 'factors' om de authenticiteit te controleren.)
Deze wereld had nooit mogen ontstaan.
Maar zie er maar eens van af te komen.
De enige oplossing is: afbouwen, ontkoppelen en deconstrueren.
11-08-2022, 14:50 door Anoniem
Hoe wil je extreem onveilig veilig maken? Ook al zo'n brief gehad met uw gegevens zijn gelekt. Soms denk je wel eens, laten ze dit opzettelijk gebeuren in het kader van Ordo ab Chao? Hoe lang gaat het door tot de wal het schip gaat keren?

Big Tech heeft bijna alles in kaart gebracht, men kan aan de hand van je volledige dataprofiel al voorspellen waar jij of ik ergens uit de rails zou kunnen gaan lopen. Dat kan niet zo op de lange termijn natuurlijk.

Nu nog even alles overgeven aan super onveiligheid om later op hardhandige wijze hele klassen mensen in het gareel te kunnen dwingen en die zullen het nog gaarne willen omhelzen ook.
11-08-2022, 14:51 door Anoniem
even 1 reactie ik weet wel dat het op ogen blik een rommelig zooitje is op het internet komt door steeds meer internet beveiliging hoop blokkeren op het web door tls 1.3...niet goed door gevoerd door web sid ontwikkelaars en het zelfde met https
Ook niet goed doorgekomen bij ontwikkelaars. wij consumenten zijn de pineut om dat alles niet meer goed werkt dat is mijn ervaringen.....
12-08-2022, 23:50 door Anoniem
Wie neemt SOC nog serieus, en Misp? Dit ook vanwege de toegenomen cyber-dreiging vanwege de Rusland- Oekraïne crisis.
Speciale maatregelen voor board- & staff-members.
14-08-2022, 15:01 door Anoniem
Bijvoorbeeld door het toepassen van modulaire rekenkunde bij encryptie, lees:https://nrich.maths.org/4350
Bron: Vicky Neale. Denken we daarbij aan het werk van Schnorr, Adelman, etc.

De grootste barrière wordt opgeworpen door info-manipulatie, censuur, kortom de oorlog van de Forces that Be' tegen de wereldbevolking als zodanig, die alles doet om ons weg te houden bij onze eigen kracht en om daarin te kunnen staan, maar dat vergt moed om de Asmodeus of Syatan recht in het gezicht te willen of durven kijken.
luntrus
16-08-2022, 08:15 door Anoniem
Aan het aantal suggesties te zien beschouwt de IT- wereld zichzelf als dinosaurusvoer.
Ik denk, dat het feit dat het gros van de IT-ers hun kostwinning in de IT hebben het (hen) onmogelijk maakt om op een revolutionaire of echt innovatieve manier hun werk te doen. Die zijn met handen en voeten gebonden.
De enige hulp is dan nog te verwachten van gepensioneerden (waarbij het de vraag is inhoeverre ze door decennialange afstomping nog over enige creativiteit beschikken).
Wat (cyber)criminaliteit betreft: die is des mens en dus niet te vermijden. Criminaliteit houdt (andere) mensen scherp.
De aandacht moet dan ook niet gericht zijn op het vermijden ervan, maar op het beperken van de gevolgen ervan.
Ad surveillance: dit is al een heel eind op weg en zal nog veel verder uitgebouwd worden omdat de staat als een corrupte kapitein van een ontspoorde met explosieven geladen supertanker anders niet haar "werk" kan doen.
Ad 'chippen' van mensen: dit wordt het volgende hebbedingetje, maar is natuurlijk net zo gemakkelijk te ontregelen of te compromiteren als wat we nu hebben. Ik verwacht hier enkele creatieve toepassingen, die door criminelen ontdekt worden.
16-08-2022, 15:54 door Anoniem
Kijk eens hier naar hoe je WiFi router SSID je locatie kan verradenen je identificeren.
https://www.mylnikov.org/archives/1170
luntrus
16-08-2022, 21:00 door Anoniem
En in hoeverre zal de bestaande en nog snel groeiende recessie onze digitale security situatie nog sneller negatief beïnvloeden?
Bezorging online spullen wordt bijv. steeds duurder. Bijna om de paar dagen prijsverhogingen, personeelstekorten en nablijvend en uitgesteld en ook niet uitgevoerd onderhoud. Zien genoeg mensen de bui al hangen of slaapwandelen ze naar een digitale herhaling van een geplande Krach a la de twintiger jaren van de vorige eeuw.
Er is helaas geen digitale voedselbank en voor onnutte mensen is in de komende digitale nieuwe wereld geen plaats volgens de huisfilosoof van het WEF, Noah Yuval Harari. Het gaat hard nu, lieve mensen, hard de verkeerde kant op met vrijheid en welvaart voor de gewone wereldbewoners. Waarvan akte,
#obserwator
16-08-2022, 23:01 door Anoniem
Wil je het eens van anderen horen/lezen?
Lees dan eens hier:https://www.cioinsight.com/security/prepare-for-disruption-distortion-deterioration/
In hoeverre kunnen wij ons hierin vinden?
Er zijn dus negatieve wetmatigheden te ontdekken.
Er wordt negatief aangestuurd te.b.v. excessieve winstoptimalisatie, monopolistme, errgo machtuitbreiding en -consolidatie en dat gaat ten koste ook van de veiligheid van de eindgebruiker = het product tot dit doel en de generieke hofleverancier van alle data-goud.
17-08-2022, 11:25 door Anoniem
Het Parool verkondigt nu dat de economie groeit doordat men meer uitgeeft ondanks de maatregelen en het beleid. Meer groei voor wie graait. Middenstand verdwijnt op termijn, burger levert geweldig in en verliest basisvrijheden, maar toch is alles okido ondanks de Putinflatie en de gestegen prijzen. Het is maar net hoe je officiële propaganda wil verpakken. Wie deed dat nog meer in de geschiedenis met "Wollt ihr den totalen Krieg" net na de Stalingrad nederlaag? De digitale Titanic zinkt en de muziek speelt dus wederom lustig door.
17-08-2022, 16:58 door Anoniem
Door Anoniem: Het Parool verkondigt nu dat de economie groeit doordat men meer uitgeeft ondanks de maatregelen en het beleid. Meer groei voor wie graait. Middenstand verdwijnt op termijn, burger levert geweldig in en verliest basisvrijheden, maar toch is alles okido ondanks de Putinflatie en de gestegen prijzen. Het is maar net hoe je officiële propaganda wil verpakken. Wie deed dat nog meer in de geschiedenis met "Wollt ihr den totalen Krieg" net na de Stalingrad nederlaag? De digitale Titanic zinkt en de muziek speelt dus wederom lustig door.
Misschien heeft het ook te maken doordat de prijzen omhoog zijn gegaan?
17-08-2022, 18:16 door Anoniem
Inderdaad maar inkomen niet navenant.
18-08-2022, 12:27 door Anoniem
Stijgende prijzen worden uitgelegd als beter draaiende economie.
Duurder worden kan niet meer gecompenseerd door de overheid. Vraag is nu om verhoogde lonen, maar de groep gepensioneerden verarmen nu dus dubbel zo hard. Ze zouden het beste kunnen verdwijnen van het toneel; thuiszorg dus beperken. Dan heb je nog de onnutte couch potatoes/bankhangers/gamers, die niets of weinig bijdragen aan de technologisch in te richten maatschappij. We lopen tegen een doodlopend iets aan, letterlijk en figuurlijk. Verder digitaliseren maakt dus de problematiek alleen maar schrijnender. Misschien wil men dat wel bij de 'bovenbazen'.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.