image

Amerikaanse massaclaim tegen Oracles "wereldwijde surveillancemachine"

dinsdag 23 augustus 2022, 17:44 door Redactie, 10 reacties

In de Verenigde Staten is een massaclaim tegen Oracles "wereldwijde surveillancemachine" ingediend. Volgens de aanklacht heeft Oracle een wereldwijd netwerk opgetuigd dat honderden miljoenen mensen in real-time volgt en hun persoonlijke informatie voorgoed vastlegt. Oracle verkoopt deze persoonlijke informatie aan derde partijen, aldus Johnny Ryan van het Irish Council for Civil Liberties (ICCL), één van de personen achter de rechtszaak.

Oracle zou via trackingplatforms zoals BlueKai, Datalogix, AddThis en OnRamp dossiers over vijf miljard mensen hebben, zo liet Oracle-ceo Larry Ellison tijdens de keynote van Oracle Openworld in 2016 weten. Door middel van cookies, trackingpixels, JavaScript, data van derde partijen en andere manieren beschikt Oracle over namen, adresgegevens, e-mailadressen, online en offline aankopen, fysieke verplaatsingen, inkomen, interesses en politieke opvattingen en online activiteiten van zeer veel mensen.

Verder stellen de klagers dat Oracle ook via de eigen Data Marketplace een wereldwijde handel in dossiers over personen coördineert. De manier waarop het bedrijf opereert is volgens de klagers in strijd met de Amerikaanse Electronic Communications Privacy Act, de grondwet en privacywetgeving van de staat Californië en verschillende andere wetten.

Via de massaclaim willen de klagers onder andere dat Oracle stopt met het onderscheppen, volgen en verzamelen van de persoonlijke informatie van personen die zich bij de massaclaim aansluiten. Verder zou Oracle schadevergoedingen moeten betalen.

Image

Reacties (10)
23-08-2022, 18:43 door Anoniem
In Europa zijn met de cloud-infrastructuur
databases,datacenters,sleepwet,en meer juist alles
aan het optuigen wat onze privacy en vrijheden verder doen aantasten

The Matrix
23-08-2022, 20:11 door Anoniem
De verrotte wereld van data verzamelen en verkopen.
23-08-2022, 21:23 door Anoniem
Het houdt niet op, tenminste niet vanzelf. We moeten er anders in gaan staan en ons een ander bewustzijn aanmeten. Onze kracht ligt niet in materie, wel in verbeelding en bewustmaking. We zijn surveillance track-vee, zoals de uitverkorenen ons graag zouden zien.
23-08-2022, 23:29 door Anoniem
Sociopaten gallore.
24-08-2022, 03:09 door Anoniem
Aangezien er geen 5 miljard mensen in de USA wonen is het duidelijk grensoverscheidende criminaliteit. Het lijkt me logisch dat al die landen waarvan hun burgers informatie ontstolen is recht hebben op uitlevering van de daders.
24-08-2022, 11:00 door Anoniem
En trots dat ze zijn op hun datagraaien... Niet normaal!
24-08-2022, 11:11 door Anoniem
Oracle = Facebook = Meta = Nederlandse Sleepnet = ...... vult u zelf maar verder in.
24-08-2022, 12:16 door Anoniem
Ik kan me nog herinneren een artikel op zerohedge, waarbij beschreven werd hoe twee mensen van de cia de opdracht kregen om data te archiveren, dat project heette oracle en later was hieruit het bedrijf Oracle geboren.
24-08-2022, 12:33 door Anoniem
Wat is privacy voor de meerderheid nu eigenlijk nog van belang?
Telefoon gesprekken worden in het publiek, via de speaker gevoerd, Alles wat we meemaken staat op social media en ga zo nog maar even door...
Moeten we niet gewoon concluderen dat privacy niet meer belangrijk gevonden word? En derhalve dus eigenlijk geen waarde heeft, en het dus een verdienmodel is welke aan het uitsterven is?
25-08-2022, 17:32 door Anoniem
Waarom word het niet afgeraden op de TV om amerikaanse software te gebruiken ?
Mensen zijn het niet bewust, waarom houden ze al dit stil, net als met het merk : adobe.
0 waarschuwingen.

Oja, en maar elke keer zeuren over vermoedelijke spionnage vanuit china, wat niet bewezen is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.