image

Van Huffelen: regels in echte wereld moeten ook op internet gelden

vrijdag 2 september 2022, 08:46 door Redactie, 43 reacties

De regels die in de echte wereld worden gehanteerd moeten ook op internet gelden, zo heeft staatssecretaris Van Huffelen van Digitalisering) laten weten tijdens de G20-bijeenkomst over digitale economie in Indonesië. Ze sprak over de digitale maatschappij die landen willen zijn.

"Het is enorm belangrijk dat de regels die we als samenleving hanteren in de echte wereld ook gelden in de digitale wereld. De wet- en regelgeving die we hierover in Europa ontwikkelen zorgt ervoor dat mensen centraal staan en fundamentele rechten beschermd worden”, aldus de staatssecretaris tijdens de bijeenkomst.

Inlichtingenfunctionarissen hebben geregeld in het verleden gesteld dat toegang tot end-to-end versleutelde communicatie noodzakelijk is, omdat er in de echte wereld ook toegang tot communicatie kan worden verkregen en er op dat gebied wet- en regelgeving voor bijvoorbeeld telefoonaanbieders is. Eind vorig jaar stelde de Australische regering dat socialmediabedrijven anonieme trollen moeten identificeren. Volgens de Australische premier Scott Morrison zouden regels die in de echte wereld bestaan ook online moeten gelden, zo liet hij destijds weten. En ook Europol maakte gebruik het "echte wereld" voorbeeld om voor meer bevoegdheden op internet te pleiten.

Verder pleitte Van Huffelen tijdens haar pleidooi voor meer digitale vaardigheden bij burgers. "Zonder dergelijke vaardigheden weten mensen niet wie ze online kunnen vertrouwen of hoe ze desinformatie moeten onderscheiden. Laten we er samen aan werken dat iedereen mee kan doen. Zo zorgen we er ook voor dat de online platforms niet te machtig worden."

De staatssecretaris ging ook nog in op het delen van data. "Het is essentieel dat burgers zelf de regie hebben en houden over wat er met hun data gebeurt en met wie gegevens worden gedeeld. Het is hun data en daarover moeten mensen zelf altijd het laatste woord hebben."

Reacties (43)
02-09-2022, 09:25 door Anoniem
De regels die in de echte wereld worden gehanteerd moeten ook in de politiek gehanteerd worden.
Dus geen misleiding en leugens en afpersen van burgers.
Tr*t.
02-09-2022, 09:27 door gradje71
Allemaal leuke woorden, maar ik denk echt dat die idioot nog steeds gelooft in het internet en het WWW om precies te zijn. Iedereen weet al een heel lange tijd dat het internet gekaapt is door Big Tech en dat zij alles doen wat zij willen. Er zijn veel problemen met het internet. Één is bv dat het niet veilig is en niet is ontworpen met veiligheid in acht. Dat is er naderhand bijgehobbied, met alle problemen vandien.

Dus probeer ik zelf zoveel mogelijk van Big Tech af te blijven, maar fouten maken is menselijk.

Ik vraag me echt af wat er achter dit bericht zit, want er is altijd een grote "maar". Het is wel duidelijk dat "ons" kabinet helemaal voor digitalisering gaat (lees: mensen eruit wil mikken en alles voor altijd op wil laten slaan). Dat zie je overal weer terug komen en de gevolgen daarvan zijn desastreus voor velen. Dat krijg je als je idioten in een kabinet wil hebben.
02-09-2022, 09:40 door Anoniem
Het is enorm belangrijk dat de regels die we als samenleving hanteren in de echte wereld ook gelden in de digitale wereld. De wet- en regelgeving die we hierover in Europa ontwikkelen zorgt ervoor dat mensen centraal staan en fundamentele rechten beschermd worden”, aldus de staatssecretaris tijdens de bijeenkomst.
En daar gaan we weer Europa bepaald met als voortouw Nederland, met D66 die partij die denken te bepalen wat
goed voor ons is. Volgens mij heeft zij niet eens door dat landen zoals Rusland, China, en nog meer het dwingen
van Europa of het westen moe zijn en om hier van af te komen een derde Wereldoorlog niet schuwen.

Het probleem is helaas dat er geen echte diplomaten en politici meer zijn. En eerlijk gezegd wat zij allemaal voor heeft
ben ik tegen, want het zijn meestal van die hersenloze egoïstische beslissing.
02-09-2022, 09:55 door Anoniem
Het is enorm belangrijk dat de regels die we als samenleving hanteren in de echte wereld ook gelden in de digitale wereld.
Het Internet is wereldomspannend. Laat alle regeringen van de wereld het eens eens worden over welke regels dat precies zijn, ik weet zeker dat Putin en Biden al aardige meningsverschillen hebben en dan praat ok nog niet over China, Iran, Wit-Rusland...
02-09-2022, 10:00 door Anoniem
"Verder pleitte Van Huffelen tijdens haar pleidooi voor meer digitale vaardigheden bij burgers. "Zonder dergelijke vaardigheden weten mensen niet wie ze online kunnen vertrouwen of hoe ze desinformatie moeten onderscheiden. "

Aha, Misschien dan maar senl bij jezelf beginnen nitwit!
02-09-2022, 10:00 door Anoniem
Regel 1: "Gij zult niet te vaak douchen in verband met de exorbitant gestegen kosten en vervolgens ook handhaving, surveillance, tracking en ads niet blokkeren vanwege aanzienlijk inkomensverlies voor Big Tech en die ermee in bed liggen".

Hoe feodaal wil je Interwebz gaan inrichten? Het nieuwe "abnormaal' dus. Wie zijn hier weer voor te vinden?
#obserwator
02-09-2022, 10:30 door Anoniem
"anonieme trollen"
en wanneer worden anonieme trollen mensen met een afwijkende mening?

"Zo zorgen we er ook voor dat de online platforms niet te machtig worden."
Pssssst, ge zijt daar iets te laat mee!

"Het is essentieel dat burgers zelf de regie hebben en houden over wat er met hun data gebeurt en met wie gegevens worden gedeeld."
Ja foei, criminelen, hackers, big-tech, drieletterige-diensten, etc., blijf van mijn data af, ook al heb ik het in een mistige omgeving geplaatst die nu danwel later niet meer zo veilig blijkt te zijn.

of veilig, totdat de (foute¿-)overheid vind dat ze het wél mogen gebruiken in belang van nationale veiligheid, fraudebestrijding of andere economiesche reden danwel misbruik maakt van de overaanwezige function-creep in het kader van ' niet omdat het moet, maar omdat het kan' .
02-09-2022, 10:34 door Anoniem
In de "echte" wereld heeft de overheid geen toegang tot end-to-end versleutelde communicatie. Dus waarom zou dat dan in de digitale wereld wel het geval moeten zijn?

Als de politie een telefoon aftapt, dan hebben ze toegang tot onversleutelde communicatie.
Maar wanneer criminele in geheimtaal met elkaar communiceren, dan heeft de politie geen mogelijheden om die te ontcijferen.

Die staatssecretaris beseft dat waarschijnlijk helemaal niet.
De inlichtingen functionarissen weten drommels goed dat ze een valse vergelijking maken, maar ze hopen dat mensen dat niet door hebben.
02-09-2022, 11:06 door Anoniem
Van Huffelen: regels in echte wereld moeten ook op internet gelden
Dit is wel een zwaktebod, zo fantastisch zijn de regels in de echte wereld nou ook weer niet. Integendeel, die behoeven grondige aanpassing, zoals het afbouwen van het privé verdienen en het gemeenschappelijk lijden.
Als Van Huffelen een greintje echte spirit had zou ze met wetgevingsvoorstellen vooruitlopen op een verandering van de echte wereld in plaats van de digitale wereld te willen modelleren naar de echte.
02-09-2022, 11:18 door Anoniem
Het is maar net wat je de echte wereld noemt.
Er is ook een echte wereld waar alleen de zeer simpele natuurlijke wet geldt i.p.v. een zich steeds uitbreidend gedrocht gemaakt om legaal de natuurlijke wet te negeren.
02-09-2022, 11:26 door gradje71 - Bijgewerkt: 02-09-2022, 11:26
"Zo zorgen we er ook voor dat de online platforms niet te machtig worden."
Pssssst, ge zijt daar iets te laat mee!

Het verhaal is nog ietsje pietsje erger. Dit recente nieuwsbericht komt van diezelfde Van Huffelen: https://www.security.nl/posting/766127/Rijksoverheid+mag+voortaan+commerci%C3%ABle+clouddiensten+gebruiken
02-09-2022, 11:32 door Anoniem
Toelichting
De wet- en regelgeving die we hierover in Europa ontwikkelen zorgt ervoor dat mensen centraal staan
Als dataleveranciers.
(..) en fundamentele rechten beschermd worden.
De rechten van Big Corp w.o. Big Tech.
Dus de rechten van de (politieke) elites om zichzelf te verrijken op kosten van de gemeenschap.

Volgen nog enige duivelsbezweringen uit het Haagse, onze nationaal gesubsidieerde parallelwereld van volksgeruststelling.
Mijn data, die ik met mijn digitale vaardigheden zou kunnen beschermen?
Lâ me niet lachen, zelfs een informaticus met Nobelprijs kan zichzelf niet beschermen zolang hare hoogheid Van Huffelen niet alle datalekken stopt die in de echte wereld optreden, lekken die merendeels bewust gecreëerd worden ten bate van geïndustrialiseerde (data)handel.
Dáár moet zware restrictieve wetgeving met bijbehorende handhaving voor komen om de burgers echt te beschermen.

Maar ja, dàt wil de Haagse parallelwereld niet voor ons doen want daarvoor heeft ze zich teveel afhankelijk gemaakt van dezelfde actoren waartegen ze ons zou moeten beschermen, t.w. Big Tech en Big Corp.
En ze wordt daarin gedekt door de clubvriendjes bij de EU, die datahandel met alles erop en eraan tot grondslag van haar beleid heeft gemaakt (daar gaan de afdelingen mbt privacybescherming en recht op meningsuiting het steeds moeilijker krijgen - welk probleem "opgelost" zal worden met steeds fantasierijkere kafkaëske omschrijvingen van vrijheid, privacy en mening).
Zum Kotzen.
02-09-2022, 11:37 door Anoniem
De regels die in de echte wereld worden gehanteerd moeten ook op internet gelden

Dus natuurkundige regels zoals zwaartekracht.

Of bedoelt mevrouw de regels die landen individueel zelf voor hun eigen bevolking bedacht hebben.
Regels die normaal gesproken alleen binnen eigen landsgrenzen gelden.


Dus....

Welke landen gaan deze keer om de tafel zitten en trekken met een lineaal landsgrenzen op een kaart van het WWW.
Op naar de volgende kolonisatiegolf:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Wedloop_om_Afrika
02-09-2022, 11:51 door Anoniem
Van Huffelen als een nieuwe vrouwelijke soort Cecil Rhodes?
Kan leuk worden.
02-09-2022, 12:22 door Anoniem
Super helemaal voorstander van.
Meteen doorvoeren die hap

Twee jaar garantie op software dus.

14 dagen bedenkt tijd koop en geen smoes over dat de software gebruikt is.

Keurmerk of de software wel naar europese standaard gemaakt is en land van herkomst erop vermeldt.

Samenstelling van code vermeldt voor geval je allergisch bent voor bijvoorbeeld php code.

Strikte naleving houdbaarheidsdatum van software kan prima onder de NVWA vallen.

Recht op eerbiediging van persoonlijke levensfeer. Waarbij de modem, router dus je digitale huis is en niemand wat te zoeken heeft zonder uitnodiging.

Reclame keuze middels ja nee sticker op e-mail adressen want dat is toch je recht op een postbus.

Korting op openbaarvervoer op internet want network traffic is uiteraard ook gebonden aan de echte regels.

Declareerbare kilometers vanuit werk want die data legt toch gigantische afstanden af.

Verder moeten we ook rekening houden met de stikstof emissies door efficientere code af te dwingen op sites.
Data boeren hebben ook hun verantwoordelijkheid te nemen vanzelf sprekend.


Nou mensen volgens mij kunnen we zo onze hele digitale wetgeving eruit gooien en gewoon overschakelen naar de *echte* wat kan er hier nu misgaan. Heel erg bedankt van Huffelen voor deze geweldige inspirerende en innoverende idee.
02-09-2022, 12:31 door Anoniem
De regels in de echte wereld moeten juist niet op internet gelden. Op het internet kan je iemand permabannen of in je killfile gooien. Dat moet zo blijven. Straks mag je geen roleplaying meer doen in een MMO of bommen plaatsen in counterstike of een headshot plaatsen. Rot toch op met je regels van Huffelen.
02-09-2022, 12:36 door Reinder
Met betrekking tot bijvoorbeeld versleuteling is dat toch al zo? Als ik thuis een kluis heb staan waarin mogelijk bewijs zit, dan hoef ik die niet open te maken. Vervolgens mogen ze die kluis openbreken. Als ik op papier in geheimschrift communiceer, dan mogen ze die enveloppen open maken en het bericht erin ontcijferen. Dat is hetzelfde als met versleutelde communicatie online; die mogen ze ook aftappen en proberen open te breken.

Dat dat wellicht erg lastig is zou niet uit moeten maken; geheimschrift op papier kan net zo sterk zijn.
02-09-2022, 13:08 door Erik van Straten
De staatssecretaris ging ook nog in op het delen van data. "Het is essentieel dat burgers zelf de regie hebben en houden over wat er met hun data gebeurt en met wie gegevens worden gedeeld. Het is hun data en daarover moeten mensen zelf altijd het laatste woord hebben."
Als ze dat meent (wat ik hoop) gaat ze nog een heleboel ruzie krijgen. En niet alleen in Den Haag.
02-09-2022, 14:27 door Anoniem
Het strafrecht zou ook voor politici moeten gelden. Alleen als dat wordt ingezet is de 1e en 2e kamer half leeg en lopen waarschijnlijk ook een aantal gemeente besturen leeg.
Door Erik van Straten:
De staatssecretaris ging ook nog in op het delen van data. "Het is essentieel dat burgers zelf de regie hebben en houden over wat er met hun data gebeurt en met wie gegevens worden gedeeld. Het is hun data en daarover moeten mensen zelf altijd het laatste woord hebben."
Als ze dat meent (wat ik hoop) gaat ze nog een heleboel ruzie krijgen. En niet alleen in Den Haag.
Ik weet niet hoe hoog jouw naiviteit is maar geloof je nog steeds dat een politicus de waarheid vertelt of staan achter hetgeen ze uitblaten. Een politicus liegt al als deze zijn lippen wil gaan bewegen dus nee, dat Haagse zooitje is volstrekt niet betrouwbaar en voeren alleen de WEF 2030 agenda uit. En voor het geval dat dit als een complot wordt afgedaan, check even wat het WEF zelf hierover zegt want ze zijn er heel open voor wat ons de komende jaren staat te wachten. Helaas slapen er nog veel te veel van jullie om te beseffen dat jullie in het pak genaaid worden/zijn. Europa gaat richting de Middel Eeuwen qua energie (in Polen staan de rijen alweer voor de kolenmijnen te wachten en bij onze Oosterburen hakken ze hele bossen om voor houtpellets om de komende winter door te komen, wat ze tijdens een bepaalde historische periode ook al deden).
We gaan de bietenberg op met z'n allen door lui als o.a van Huffelen maar we staan erbij, kijken er naar maar laten het zelf gebeuren. Ondertussen deugen we met z'n allen flink dat we die rot Russen toch maar mooi te pakken hebben met sancties omdat we geen olie of gas van ze af nemen. Lekker puh.
02-09-2022, 15:19 door Anoniem
Ik wil interpol pas onder mijn bed aantreffen als ik dondersgoed weet dat ik gezocht wordt. Anders ophuffelen met zulke muziek. Over welke echte wereld heeft die Huffel het eigenlijk. Waar is die naar school geweest?
02-09-2022, 16:06 door Anoniem
Door Anoniem: Ik wil interpol pas onder mijn bed aantreffen als ik dondersgoed weet dat ik gezocht wordt. Anders ophuffelen met zulke muziek. Over welke echte wereld heeft die Huffel het eigenlijk. Waar is die naar school geweest?

In Peter's Never Never Never Land
]https://en.wikipedia.org/wiki/Neverland
02-09-2022, 16:14 door Anoniem
Door Anoniem: Ik wil interpol pas onder mijn bed aantreffen als ik dondersgoed weet dat ik gezocht wordt. Anders ophuffelen met zulke muziek. Over welke echte wereld heeft die Huffel het eigenlijk. Waar is die naar school geweest?

Wikipedia:
Van Huffelen studeerde bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden en de Erasmus Universiteit Rotterdam. In de jaren negentig werkte ze bij het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Van 2000 tot 2010 was zij werkzaam bij energiebedrijf Essent, waarvan de laatste twee jaar als Directeur Business Unit New Energy. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 werd Van Huffelen benoemd tot wethouder van Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte van de gemeente Rotterdam. Van Huffelen was ook verantwoordelijk voor de herontwikkeling van de Rotterdamse binnenstad. Daarnaast was zij verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud van de buitenruimte en de vergroening in en om Rotterdam.

Van Huffelen maakte op 14 januari 2013 bekend zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap van D66, als opvolger van Ingrid van Engelshoven. Op 8 maart 2013, een dag na de sluiting van de stemming, werd bekend dat van Huffelen de strijd verloren had van Fleur Gräper. Bij de tweede stemronde kwam ze 460 stemmen tekort voor de overwinning.

Per 1 juni 2014 werd Van Huffelen algemeen directeur bij het GVB Amsterdam. Voor de Eerste Kamerverkiezingen 2019 stond Van Huffelen op de derde plaats op de kandidatenlijst van D66 en op 11 juni 2019 werd ze geïnstalleerd als lid van de Eerste Kamer.

Sinds 29 januari 2020 was Van Huffelen staatssecretaris van Financiën voor toeslagen en douane. In die rol was zij verantwoordelijk voor de afhandeling van de toeslagenaffaire. Met het kabinet besloot zij alle slachtoffers (minimaal) €30.000 te geven ongeacht de geleden schade. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt had kritiek op deze beslissing, omdat er ook slachtoffers zijn met zeer kleine schade. Hij sprak van 'een pure paniekmaatregel om het kabinet te redden'. In oktober 2021 zei de demissionaire staatssecretaris dat het nog "heel lang" gaat duren voor alle gedupeerde ouders zijn gecompenseerd.

Aan het eind van de kabinetsformatie na de verkiezingen van maart 2021 werd zij in januari 2022 voorgedragen voor het staatssecretariaat voor Koninkrijksrelaties en Digitalisering. Zij erkende het dossier koninkrijksrelaties niet te kennen en eerst even wat huiswerk te moeten doen. Op 10 januari werd zij beëdigd als onderdeel van het kabinet-Rutte IV.

Overige maatschappelijke functies

Van Huffelen bekleedde diverse bestuursfuncties en was onder meer voorzitter van het internationale kunstcentrum De Appel in Amsterdam, lid van de Raad van Toezicht van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, lid van het Formule E-team ter bevordering van elektrisch rijden en lid van het bestuur ICLEI, de wereldwijde vereniging van gemeenten die samenwerken aan duurzaamheid.

Ze is sinds 1989 lid van D66 en heeft in die periode verschillende functies vervuld, waaronder penningmeester van de afdeling Rotterdam.

Op 20 juni 2015 werd ze verkozen tot voorzitter van de Fietsersbond. Deze functie heeft zij een jaar bekleed

Kortom: d'r hele leven binnen het politieke circuit en vandaaruit doorgeschoven en doorgehuppeld /gehuffeld van de ene naar de andere bestuursfunctie. Heeft niets te maken met de inhoud van die functies en heeft alles te maken met relaties, relaties, relaties. Die weet alleen van Digitalisering wat is voorgekauwd door ambtenaren.
02-09-2022, 16:19 door Anoniem
Het internet was spannend, leuk,we waren nieuwsgierig
en blij dat we allen waren,je eerste pc,printer,internetverbinding.

1995 - 2009 Internet van toen

Daarna veranderde het drastisch in
controle controle controle controle

2022

Huidig tijd : Europese controle,en het wordt steeds minder leuk.

The Matrix
02-09-2022, 16:26 door Anoniem
Ik vraag me toch af welk onbenul deze tekst heeft uitgeschreven die de Staatssecretaris heeft voorgelezen.

Duidelijk is dat van Huffelen geen kennis van zaken heeft en dus maar moet vertrouwen op wat een speechschrijver haar voorschotelt. In die zin kan je van Huffelen alleen kwalijk nemen dat ze geen betere speechschrijvers kan vinden.
02-09-2022, 17:39 door Anoniem
Inlichtingenfunctionarissen hebben geregeld in het verleden gesteld dat toegang tot end-to-end versleutelde communicatie noodzakelijk is..
Regel is dat ik het Europese wettelijke recht op privacy heb op het gebruik van end-to-end encryptie en dat inlichtingenfunctionarissen niet het recht hebben mijn bij Europese wet geregelde privacy te ondermijnen.
En dat is gewoon basta, mevrouw van Huffelen!
02-09-2022, 18:08 door Anoniem
Door Anoniem:
Inlichtingenfunctionarissen hebben geregeld in het verleden gesteld dat toegang tot end-to-end versleutelde communicatie noodzakelijk is..
Regel is dat ik het Europese wettelijke recht op privacy heb op het gebruik van end-to-end encryptie en dat inlichtingenfunctionarissen niet het recht hebben mijn bij Europese wet geregelde privacy te ondermijnen.
En dat is gewoon basta, mevrouw van Huffelen!
Basta? Zo makkelijk gaat dat niet.
Dan moet je wel bereid zijn eerst vijf procedures te voeren:
1. handhavingsverzoek bij de AP (die de wet moet handhaven)
AP wijst jouw handhavingsverzoek af want zit in de broekzak van NL regering.
2. bezwaarprocedure bij de AP
AP wijst jouw bezwaar af want zit in de broekzak van NL regering.
3. Je gaat in beroep bij de NL rechtbank.
Rechtbank wijst jouw beroep af want zit in de broekzak van NL regering
4. Je gaat in hoger beroep bij de NL Raad van State
De Raad van State wijst jouw hoger beroep af want zit in de broekzak van NL regering
5. Je stapt naar de Europese rechter die de Europese wet moet handhaven.
De Europese rechter behandelt maar een paar procent van de ingediende zaken en doet als het even kan niks want gunt NL een "margin of appreciation".

Totale doorlooptijd van de procedures in NL: naar schatting 3 tot 5 jaar.
Doorlooptijd van de procedure bij de Europese rechter - onbekend, misschien ook 5 jaar.

Ben jij tien jaar verder.

"Basta" zeggen is makkelijk. Maar dat afdwingen is moeillijker.
Succes!

Maar... heb jij eigenlijk zoveel doorzettingsvermogen en de cash om dat te doen?
02-09-2022, 19:16 door Anoniem
Door Anoniem: Super helemaal voorstander van.
Meteen doorvoeren die hap

Twee jaar garantie op software dus.

14 dagen bedenkt tijd koop en geen smoes over dat de software gebruikt is.

Keurmerk of de software wel naar europese standaard gemaakt is en land van herkomst erop vermeldt.

Samenstelling van code vermeldt voor geval je allergisch bent voor bijvoorbeeld php code.

Strikte naleving houdbaarheidsdatum van software kan prima onder de NVWA vallen.

Recht op eerbiediging van persoonlijke levensfeer. Waarbij de modem, router dus je digitale huis is en niemand wat te zoeken heeft zonder uitnodiging.

Reclame keuze middels ja nee sticker op e-mail adressen want dat is toch je recht op een postbus.

Korting op openbaarvervoer op internet want network traffic is uiteraard ook gebonden aan de echte regels.

Declareerbare kilometers vanuit werk want die data legt toch gigantische afstanden af.

Verder moeten we ook rekening houden met de stikstof emissies door efficientere code af te dwingen op sites.
Data boeren hebben ook hun verantwoordelijkheid te nemen vanzelf sprekend.


Nou mensen volgens mij kunnen we zo onze hele digitale wetgeving eruit gooien en gewoon overschakelen naar de *echte* wat kan er hier nu misgaan. Heel erg bedankt van Huffelen voor deze geweldige inspirerende en innoverende idee.

Maar dan krijg je er gratis ook het volgende bij:

Vertoning van paspoort als je de grens over wilt reizen
Douane controles incl scannen van jezelf en je bagage
Invoerrechten betalen bij invoer van producten van buiten die grens

En het equivalent van wachtrijen, vertragingen, gemiste vluchten en verloren koffers (door tekorten aan personeel)

Oh, en vergeet de legitimatie-plicht niet: Op verzoek aan politie/handhavers je ID tonen.
02-09-2022, 19:38 door Anoniem
Het ligt voor de hand dat je tegenwoordig allemaal ministers en staatssecretarissen hebt die de oorlog niet meegemaakt hebben. En dat de leraar geschiedenis ziek was, of zeker met burnout overspannen, of dat de kleine op school recht had om voor zichzelf op te komen en daar van mamma niet naartoe moest. Want anders zou pappa het wel even recht komen zetten.

Dan krijg je dus dit soort montessori gedag. Bij de G20 in huis nog wel terwijl de Poetins daar blij verrast zijn dat er tenminste nog een paar landen zijn die het van twee kanten kunnen bekijken.

Vroeger zei men geschuffeld. Vandaag rekent de meester gehuffeld ook goed. Want anders blijven ze zitten en dan komt pappa weer boos verhaal halen.
02-09-2022, 19:39 door Anoniem
Zonder dergelijke vaardigheden weten mensen niet wie ze online kunnen vertrouwen of hoe ze desinformatie moeten onderscheiden. Laten we er samen aan werken dat iedereen mee kan doen. Zo zorgen we er ook voor dat de online platforms niet te machtig worden.
Wat er gewonnen kan worden aan digitale vaardigheden wordt elke maand weer teniet gedaan door talloze hacks en diverse digitalisering projecten vanuit deze regering die de afhankelijkheid het tekort aan digitale vaardigheden steeds opnieuw op een afstand zetten. Wat ze dus eigenlijk bedoelt / zou moeten zeggen is "mensen, wij stellen projecten met digitale paspoorten en andere digitalisering projecten 10 jaar uit. Tegen die tijd zullen de meeste mensen voldoende digitaal vaardig zijn en zal de laaggeletterdheid van mensen ook verder zijn afgenomen waardoor ze meer digitaal zelfredzaam zijn.
02-09-2022, 20:18 door Anoniem
Alsof je je legitimatiebewijs aan iemand laat zien in de echte wereld voordat je een gesprek aangaat.
02-09-2022, 21:08 door Anoniem
Door Anoniem:
Zonder dergelijke vaardigheden weten mensen niet wie ze online kunnen vertrouwen of hoe ze desinformatie moeten onderscheiden. Laten we er samen aan werken dat iedereen mee kan doen. Zo zorgen we er ook voor dat de online platforms niet te machtig worden.
Wat er gewonnen kan worden aan digitale vaardigheden wordt elke maand weer teniet gedaan door talloze hacks en diverse digitalisering projecten vanuit deze regering die de afhankelijkheid het tekort aan digitale vaardigheden steeds opnieuw op een afstand zetten. Wat ze dus eigenlijk bedoelt / zou moeten zeggen is "mensen, wij stellen projecten met digitale paspoorten en andere digitalisering projecten 10 jaar uit. Tegen die tijd zullen de meeste mensen voldoende digitaal vaardig zijn en zal de laaggeletterdheid van mensen ook verder zijn afgenomen waardoor ze meer digitaal zelfredzaam zijn.
Het is helemaal niet haar bedoeling om ons digitaal vaardig te maken, maar juist om ons steeds de schuld te kunnen blijven geven dat we niet digitaal vaardig genoeg zijn. Zelfde als wanneer je steeds de schuld krijgt dat je jezelf niet bedruipt terwijl ze ondertussen de salarissen afknijpen zodat je jezelf niet kan bedruipen. Dan ben je volgens hun lui en doeje niet genoeg je best.

Alsof je je legitimatiebewijs aan iemand laat zien in de echte wereld voordat je een gesprek aangaat.
Dat is de echte wereld die de aanstuurders van Huffelen voor ons willen maken. Dat je niks meer mag zonder je phone dus dat elke scheet die je laat geregistreerd wordt. En daar wordt dan bij wijze van weer een methaanbelasting op geheven, om je te "stimuleren" om minder te gaan eten want da's goed voor het milieu. Dat is de manier waarop die miljardair-slavendrijvers denken. Je bent voor hun niet meer dan een gebruiksartikel dat ze maximaal willen uitpersen.
03-09-2022, 08:06 door Anoniem
We hebben het tot de jaren zestig nog hier moeten doen met een NSB landsadvocaat. Feiten, die menigeen vergeet te benoemen.
Wat verwachten we nu eigenlijk? Dat ze allemaal na de bevrijding als sneeuw voor de zon verdwenen, en opnieuw.....
03-09-2022, 08:10 door Anoniem
Ik wil geen digitale vaardigheid. Die bezit ik reeds.
Ik wil mijn digitale waardigheid als mens behouden.
Snap dat nou toch eens beleidsmakers overal met uw Chromebooks.

#obserwator
03-09-2022, 09:38 door spatieman
dan zal ik mijn 350Mbit abo maar snel omzetten naar een dailup van 1200/75 bps ,want anders krijg ik een boete voor te snel surfen op de digitale snelweg !
03-09-2022, 09:44 door Anoniem
Door Anoniem: Ik wil geen digitale vaardigheid. Die bezit ik reeds.
Ik wil mijn digitale waardigheid als mens behouden.
Snap dat nou toch eens beleidsmakers overal met uw Chromebooks.

#obserwator
Ze kunnen dat niet snappen want ze hebben zichzelf al lang verkocht.
Inclusief waardigheid, inclusief BTW.
Ze weten niet wat waardigheid betekent, ze denken dat dat zoiets is als reputatie of publiek imago.
Vergelijking tussen de belevingswereld van Van Huffelen en die van een inktvis op: https://www.security.nl/posting/766003/Is+digitalisering+altijd+de+installatie+van+een+%27kill+switch%27%3F, reactie 2-9-2022 13.57.
03-09-2022, 16:51 door Anoniem
Door Anoniem: We hebben het tot de jaren zestig nog hier moeten doen met een NSB landsadvocaat. Feiten, die menigeen vergeet te benoemen.
Wat verwachten we nu eigenlijk? Dat ze allemaal na de bevrijding als sneeuw voor de zon verdwenen, en opnieuw.....
Correctie: Een D66 landsadvocaat. Maar ik zie het verschil niet meer.
04-09-2022, 11:35 door Anoniem
In Duitsland is de digitale identiteit nu een feit. Iemand?
04-09-2022, 11:56 door [Account Verwijderd]
Niet de regels maar het menselijk fatsoen, waarvan de belangrijkste is: respect voor bezit en psyche van anderen dient op Internet te gelden.

Regels zijn nog slechts om over te keuvelen door moraalridders - hier moraal jonkvrouwe Mw. Atari van Huffelen - onder het genot van een mooi glaasje wijn, bij zonsondergang gezeten op een zuidelijk terras met het geruis van pijnbomen op de achtergrond.

Regels? Die worden treurigerwijze alleen nog effectief 'gejaagd' door een groeiende meerderheid om af te schieten; te executeren, of vertrapt te worden.
04-09-2022, 13:37 door Anoniem
Vroeger had je ook dieren in de vrije natuur, kijk nu hoe zij zich gedragen in permanente gevangenschap, de dierentuin.

Als de natuurlijke mens digitaal word 'opgesloten', wacht hem een dergelijk lot, pure tragiek dus met tirannieke methoden afgedwongen.

De Partij voor de Dieren zou dergelijke analogieën toch dienen te ontwaren, maar we horen en zien niets.

In Duitsland reeds een digi-ID, in Nederland in 2023 voorzien.
Weer een conspiracy, die realiteit wordt.
05-09-2022, 09:21 door Anoniem
Een overheidsmachine streeft naar een digitale dwangbuis voor haar visie van totale controle voor orde, de politiek zal hiervoor de welbekende troefkaarten op tafel leggen waar argumenten nodig.

De terugkeer naar het decentrale internet op basis van IPFS(o.a Matrix.org), ActivityPub(zie fediverse.party) e.d protocollen zijn zo te zien geen moment te vroeg in gang gezet om straks nog ergens een (decentrale) thuishaven(desnoods buiten NL) te kunnen vinden of stichten op het web waar een community zelf de ethiek voert, daar die figuren die de overheid vertegenwoordigen die al lang uit het zicht zijn verloren, wat je ten hoogste terug ziet in een function creep uit zijne compromis na weerstand.

PTTP
05-09-2022, 12:02 door Anoniem
Ha PTTP,

Geheel als uit mijn hart gereageerd, zulke mensen staan voor ons in de digitale loopgraven. Hard en hard nodig nu.

luntrus
05-09-2022, 12:05 door Anoniem
Een overheidsmachine streeft naar een digitale dwangbuis voor haar visie van totale controle voor orde,
Deze controle staan wij ook toe en zij gebruiken of misbruiken de onwetendheid van veel burgers.
De regering weet dat het volk niet zijn internet abonnement zal opzeggen, zou dat wel massaal
gebeuren dan hebben zij een levens groot probleem, en wij voor een deel onze vrijheid terug.

Wat zeggen ze altijd op bevrijdingsdag, is dit niet zoiets dat vrijheid niet gewoon is en dat je daar
voor moet vechten. Dat zie je ook in andere landen alleen zij moeten het doen met een mitrailleur.
Maar blijkbaar geeft dit ook een sterkere band als natie en niet die polarisatie.
05-09-2022, 14:19 door Anoniem
Door zulke uitingen van de Minister Stuur je veel Internet gebruikers het Darknet op. Is dat misschien wat ze willen?
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.