image

PostNL begint met verkoop van eerste Nederlandse "cryptopostzegel"

vrijdag 2 september 2022, 17:18 door Redactie, 12 reacties

PostNL is vandaag met de verkoop van de eerste Nederlandse "cryptopostzegel" begonnen. Het gaat om een postzegel die uit twee delen bestaat: een fysiek en digitaal deel. Het fysieke deel van de cryptopostzegel is als gewone postzegel te gebruiken. Het digitale deel betreft een non-fungible token (NFT) die is te verhandelen, ruilen of weggeven in de blockchain. Daarnaast is de NFT in een digitale postzegelverzameling te bewaren.

Een deel van de postzegeloplage is sinds vandaag via de pre-sale te verkrijgen. De reguliere verkoop start op 22 september aanstaande. De cryptopostzegel kost 9,05 euro. De cryptopostzegel is nieuw in Nederland maar in landen om ons heen is er al eerder mee gepionierd. Zolang de voorraad strekt is de cryptopostzegel te koop in Bruna-winkels en via de webshop van PostNL. De geldigheidstermijn is onbepaald.

Reacties (12)
02-09-2022, 17:52 door Anoniem
Wat ontzettend dom. Niet alleen probeert PostNL ongeveer 10 jaar te laat op de nagenoeg uitgestorven crypto hype train te springen, maar het probeert ook nog eens de vergane verzamelwoede die filatelie heet nieuw leven in te blazen. Misschien minder geld en energie steken in dit soort idioterie, en die middelen aanwenden om betrouwbaarder post te gaan bezorgen en hun personeel beter te betalen zodat ze niet genoodzaakt zijn pakketjes te stelen om te kunnen overleven.
02-09-2022, 19:23 door Anoniem
en hun personeel beter te betalen zodat ze niet genoodzaakt zijn pakketjes te stelen om te kunnen overleven.

Ik ben het helemaal met je eens.
02-09-2022, 19:27 door Anoniem
en hun personeel beter te betalen zodat ze niet genoodzaakt zijn pakketjes te stelen om te kunnen overleven.

PostNL geeft geen reet erom. Ze zijn aangeklaagd destijds voor kinderhandel omdat ze kinderen post lieten bezorgen. Te jong en niet op contract.

Verder vind ik het wel een leuk idee van ze om postzegels te bewaren fysiek en digitaal. Het is naar mijn mening een slimme manier voor nieuwe verzamelaars om veilig te verhandelen.
02-09-2022, 19:48 door Anoniem
Is dit het nieuwe tarief voor het verzenden van een brief?
Ik heb al een tijdje de indruk dat PostNL jaarlijks het frankeertarief bepaalt door de gehoopte omzet te delen door het
verwachte aantal verzonden brieven. Dat gaat natuurlijk steeds harder stijgen tot de laatste brief verzonden wordt voor
het bedrag van de gehoopte omzet...
02-09-2022, 20:09 door Anoniem
Het aardige van ons systeem is dat op een cryptozegel weer gewoon het gezicht van de koning kan. Want die mag zelfs niet zeggen dat hij het weer klote vindt, laat staan andere meningen ventileren dus als iemand crypto is, dan is het onze koning wel. Ze moeten dat thuis al eeuwen doen, het werkt nog steeds, dus ook goeie reclame voor crypto.
03-09-2022, 09:12 door Anoniem
Net als met energie, 67% duurder als in la douce France, lekker voor de BTW inkomsten van de overheid, jij en ik mogen aan de geeuwhonger. Het interesseert ze allemaal geen ene moer. De tijd dat de PTT medewerkers er op een kissie bijzaten, is voorgoed verleden tijd. Maar ja, Nederland spaarzegeltjes land. Straks zijn we en worden we 'uitgespaard'.
03-09-2022, 15:12 door Anoniem
Door Anoniem: Is dit het nieuwe tarief voor het verzenden van een brief?

Ja. Voor een aangetekende brief tot 2 kilo.

o Tot 50 euro vergoeding bij verlies of beschadiging
o Geadresseerde tekent voor ontvangst
o Uw brief is eenvoudig te volgen met Track & Trace
o Brief automatisch en gratis retour als het niet afgeleverd kan worden
04-09-2022, 16:16 door Anoniem
Zou postnl niet beter die slavernij aanpakken in de vestiging in België voor zich met nog riskantere bezigheden zoals Crypto te gaan bemoeien? Gezien ik een rabiaat tegenstander ben van Crypto tout-court zal ik daar nooit een eurocent instoppen - al moet ik zelf mijn brieven en pakjes gaan brengen naar waar ze moeten zijn. So be it!
05-09-2022, 09:15 door Anoniem
Door Anoniem:
en hun personeel beter te betalen zodat ze niet genoodzaakt zijn pakketjes te stelen om te kunnen overleven.

PostNL geeft geen reet erom. Ze zijn aangeklaagd destijds voor kinderhandel omdat ze kinderen post lieten bezorgen. Te jong en niet op contract.
Kinderarbeid, niet handel. Dat is nogal een nuance
05-09-2022, 10:12 door Anoniem
Uw brief is eenvoudig te volgen met Track & Trace
Nee, AI (die niet artificieel noch intelligent is) doet a.d.h.v. een monotoon algoritme voorspellen dat je brief onnavolgbaar in het bezorg proces zit.
05-09-2022, 12:39 door _Martin_ - Bijgewerkt: 05-09-2022, 12:55
Door Anoniem: Verder vind ik het wel een leuk idee van ze om postzegels te bewaren fysiek en digitaal. Het is naar mijn mening een slimme manier voor nieuwe verzamelaars om veilig te verhandelen.
Alleen als die nieuwe verzamelaar het digitale deel bevat, anders is het gewoon weer een nieuwe manier om mensen te kunnen oplichten :-(

Overigens mooi dat artikel op PostNL.
https://www.postnl.nl/over-postnl/pers-nieuws/nieuws/2022/postnl-onthult-ontwerp-eerste-nederlandse-cryptopostzegel-en-start-pre-sale.html:
Meer informatie over de NL crypto stamp is te vinden op http://nlcryptostamp.nl.
(disclaimer: die http:// hierboven zet security.nl er zelf voor... waarom geen https?)

Als je naar nlcryptostamp.nl gaat, krijg je eerst een melding over een onbeveiligde verbinding, omdat het certificaat niet geldig is voor de betreffende domeinnaam. Als je dan toch doorgaat, krijg je dit te zien:
Access Denied
You don't have permission to access "/" on this server.

Reference #18.a15a33b8.1662373841.d8bdb18

Dit geeft me op z'n zachtst gezegd niet heel veel vertrouwen in de digitale capaciteiten van PostNL ^_^

Edit
Er zit zo te zien een alleen een 301 Redirect op de http-versie van nlcryptostamp.nl (http://nlcryptostamp.nl). De link op de website van PostNL verwijst naar de https-versie van nlcryptostamp.nl (https://nlcryptostamp.nl) en daar zit blijkbaar geen 301 Redirect op.
23-09-2022, 01:46 door Anoniem
> Dit geeft me op z'n zachtst gezegd niet heel veel vertrouwen in de digitale capaciteiten van PostNL ^_^

Wees blij dat je dan nooit met de APIs van PostNL hebt moeten werken, dan zakt dat vertrouwen zo hard door je schoenen dat het ergens in China de grond weer uit komt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.