image

Opnieuw 1 miljoen euro subsidie voor versterken van cyberweerbaarheid

maandag 5 september 2022, 16:02 door Redactie, 11 reacties

De overheid heeft opnieuw 1 miljoen euro subsidie beschikbaar gemaakt voor projecten die de cyberweerbaarheid van Nederland versterken. Sinds de eerste subsidieronde in 2018 zijn al 25 samenwerkingsprojecten gesubsidieerd vanuit deze regeling. De Subsidieregeling Cyberweerbaarheid is bedoeld voor samenwerkingsverbanden en moet leiden tot ideeën of plannen om de digitale veiligheid van ketens, regio's of branches te versterken.

"Het doel van de regeling is om nieuwe netwerken te creëren waar leden kennis en kunde op het terrein van cyberweerbaarheid gaan toepassen. In een cyberweerbaarheidsnetwerk werken ondernemers samen met andere organisaties aan het vergroten van de cyberweerbaarheid, binnen en tussen niet-vitale branches, sectoren en regio's", zo laat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) weten.

Projectplannen die ervoor zorgen dat bedrijfsgroepen in niet-vitale sectoren op cybersecurityterrein gaan samenwerken kunnen tot en met maandag 3 oktober 17.00 uur worden ingediend. "Ook ondernemingen die actief zijn in vitale sectoren, mogen onderdeel zijn van het netwerk. Deze ondernemingen vormen weliswaar niet de doelgroep van deze subsidieregeling, maar met hun kennis en expertise kunnen zij de slagingskans van het netwerk vergroten", zo laat de RVO verder weten. Per plan kan maximaal 200.000 euro subsidie worden ontvangen, waarbij er maximaal 1 miljoen euro beschikbaar is.

Reacties (11)
05-09-2022, 16:46 door Anoniem
Ze willen graag iedereen online, daarom moet het veilig zijn van de regering.
Met hun digitale eurotje en id bewijsje, dan lekker iedereen op stikstof-rantsoen, alles word bijgehouden.
05-09-2022, 17:22 door Anoniem
En dan zeggen ze dat digitaal zoveel goedkoper en efficiënter is.
05-09-2022, 17:59 door Anoniem
het zijn stelletje malloten daar is wel geld voor ??? als ik die rutte
hoorde in de kamer was er geen geld voor de burgers wat elektra
en gas betreft opopop zij i..word tijd dat rutte oprot...voor dat we aardappel schillen eten...we gaan all aardig richting minster Colein uit de jaren 30...
05-09-2022, 18:06 door Anoniem
Nog een paar plofkraakjes en weer een paar ATM's minder.
We weten waar ze heen willen, toch zijn er nog veel geleerden, die het niet willen of zelfs kunnen zien. Digitalisering, leuker kunnen we het niet maken, wel veiliger voor de gaarders of graaiers, zo je wilt.
05-09-2022, 20:10 door Anoniem
Altijd leuk om je vriendjes geld te geven zonder er echt iets voor te hoeven doen...
Aka subsidiesponzen..
05-09-2022, 23:04 door Anoniem
waarom is iedereen op dit forum altijd zo achterdochtig over elke investering in digitalisatie
papier zal er nooit echt helemaal uitgaan,

stelletje paniekzaaiers
06-09-2022, 02:20 door Anoniem
Nederland is van oorsprong een moeras. Een natte greppel. Waar niemand wou wonen. Eens per jaar kwamen de vikings langs om hertjes te vangen.

Daarna is er best iets moois gebeurd. Samenwerken. Hoe oneens een verzuild we ook zijn en van welke windstreek we ook komen. Dat concept heeft bepaald geen windeieren gelegd. In het verleden.

Ik weet niet welke gek er bedacht heeft dat je dat weer uit de sloot kunt krijgen met een miljoen subsidie te geven. Maar het kan zeker geen Nederlander zijn.
06-09-2022, 08:51 door Anoniem
Ik voel weer fraude vanuit het bedrijfsleven aankomen. Binnenharken en niets doen. Al een paar keer meegemaakt met de WBSO
06-09-2022, 09:22 door Anoniem
Ja, men loopt gigantisch binnen via een ongehoorde inflatie van 12 procent via BTW. Waar gaat dat geld heen? Naar berooide eigen burgers?

Netflixen op de zinkende Titanic.

De massa interesseert het merendeels geen ene r33t.

Matrix.io, locaal kopen bij uw dichtstbijzijnde boer en middenstander. Dikke vinger voor de grootgraaiers en de internationale digitale panopticum bazen.
06-09-2022, 09:44 door Saph
Vele tientallen/honderden miljoenen steken in ICT projecten die mislukken en als ze de digitale weerbaarheid willen verhogen halen ze enkel wat wisselgeld tussen de kussens van de bank vandaan en keren de fooienpot om om wat geld bij mekaar te schrapen.
06-09-2022, 17:37 door Anoniem
Door Anoniem: waarom is iedereen op dit forum altijd zo achterdochtig over elke investering in digitalisatie
papier zal er nooit echt helemaal uitgaan,

stelletje paniekzaaiers

Dat stikstof rantsoen is echt.
Ik kan er niets aan doen dat die mensen zo gek zijn om dat te willen.
Net zoals alle boeren afschaffen, dat is ook echt.
Allemaal geen paniek-zaaien.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.