image

Interpol rolt bende op die slachtoffers met video's en gestolen contactenlijst afperste

dinsdag 6 september 2022, 10:56 door Redactie, 2 reacties

Interpol heeft een bende opgerold die slachtoffers met naaktvideo's en gestolen contactenlijsten afperste. Slachtoffers werden op onder andere datingsites en seksplatforms benaderd en kregen de vraag om een app voor "naked chats" te downloaden. In werkelijkheid ging het om een malafide app waarmee de contactenlijst van de telefoon werd gestolen.

Vervolgens dreigde de bende om naaktvideo's van slachtoffers onder vrienden en familie te verspreiden. Slachtoffers, die zich voornamelijk in Hong Kong en Singapore bevinden, betaalden zeker 47.000 dollar om dit te voorkomen. De afgelopen twee maanden zijn twaalf verdachten in deze zaak aangehouden. Interpol adviseert slachtoffers van afpersing om alle contact met de afpersers te verbreken, niet te betalen en aangifte bij de politie te doen.

Reacties (2)
06-09-2022, 13:56 door Anoniem
"In werkelijkheid ging het om een malafide app waarmee de contactenlijst van de telefoon werd gestolen."
Een soort van WhatsApp dus.
06-09-2022, 15:07 door Anoniem
Geil... ik bedoel foei. Tja mensen zijn ook maar mensen. Misschien betere voorlichting geven. Als je het fijn vind een erotische foto of video te maken zoom dan in. Als een blij ei de camera in kijken is dan niet zo slim. Nu waren het cyberboefjes, de volgende keer een ex die het lekt.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.