image

Apple laat gebruikers belangrijke beveiligingsupdates in iOS 16 verwijderen

dinsdag 13 september 2022, 09:52 door Redactie, 4 reacties

Apple heeft in iOS 16 een optie toegevoegd waardoor het bedrijf belangrijke beveiligingsupdates sneller onder gebruikers kan uitrollen, maar geeft hen ook de mogelijkheid om die weer te verwijderen. Rapid Security Response maakt het mogelijk voor Apple om security-updates sneller uit te brengen. Het kan dan gaan om patches voor actief aangevallen kwetsbaarheden.

Nu zijn deze patches nog onderdeel van de normale software-updates die Apple uitbrengt, maar met Rapid Security Response worden deze fixes buiten de normale updates aangeboden. Daarnaast zullen de betreffende fixes ook onderdeel van de normale software-update zijn. Gebruikers hebben echter ook de optie om de Rapid Security Response-update weer te verwijderen. Dat laat Apple in een nieuw supportdocument weten, hoewel deze mogelijkheid ook al tijdens de WWDC22-conferentie in juni was aangekondigd.

Image

Reacties (4)
13-09-2022, 10:23 door Anoniem
ja maar waarom uitschakelen??????
13-09-2022, 11:23 door Anoniem
Door Anoniem: ja maar waarom uitschakelen?
Is apple een betrouwbaar bedrijf?
13-09-2022, 11:39 door Briolet
Door Anoniem: ja maar waarom uitschakelen??????

Er zijn mensen die de security updates niet direct willen installeren om mogelijke problemen met andere software te voorkomen. Deze drempel wordt nu weggenomen omdat je je weer simpel terug kunt als de update problemen geeft.

Deze feature lijkt mij een goede zaak omdat dit bevorderd dat updates sneller toegepast worden.
13-09-2022, 14:00 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: ja maar waarom uitschakelen?
Is apple een betrouwbaar bedrijf?
Ja
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.