image

Politie houdt verdachten aan voor stelen van 500.000 euro via AnyDesk

woensdag 14 september 2022, 12:07 door Redactie, 3 reacties

De politie heeft in juli drie mannen aangehouden die door middel van het programma AnyDesk minimaal 500.000 euro van slachtoffers zouden hebben gestolen, zo is vandaag bekendgemaakt. AnyDesk is een remote desktopapplicatie waarmee computers op afstand kunnen worden overgenomen. De verdachten belden slachtoffers en deden zich voor als bankmedewerker. Vervolgens wisten ze slachtoffers zover te krijgen om AnyDesk te installeren.

Via AnyDesk en informatie die slachtoffers verstrekten kon er toegang tot de online bankomgeving worden verkregen en werd er geld overgemaakt naar de rekeningen van katvangers. Volgens de politie is er vermoedelijk sprake van een "professionele organisatie", gebaseerd op de verschillende katvangers die werden ingezet en het gebruik van een woning die alleen als uitvalsbasis fungeerde. De politie verwacht dat er nog meer slachtoffers zijn en dat het schadebedrag veel groter is.

Reacties (3)
14-09-2022, 15:56 door spatieman
kuch, ja,maar ??
het is de bank die mij opbelt ,is het dan .....
14-09-2022, 17:01 door Anoniem
Twee mannen en een jongen werden op 19 juli opgepakt opgepakt in een woning in Groningen op verdenking van bankhelpdeskfraude door middel van een babbeltruc. Daar werden onder andere geld en waardevolle goederen aangetroffen. Deze spullen zijn in beslaggenomen. Eén verdachte zit momenteel nog in hechtenis.

https://dvhn.nl/groningen/Drietal-uit-Groningen-maakt-ruim-half-miljoen-euro-buit-met-bankhelpdeskfraude.-Tientallen-mensen-zijn-opgelicht-27926226.html
15-09-2022, 00:07 door Anoniem
Ik ben ooit door een Microsoftmedewerker gebeld. Hij wilde dat ik Teamviewer op mijn PC ging installeren. Ik deed mijn best, maar op een of andere manier kreeg ik dat niet werkende. Daarna probeerde ik op zijn verzoek andere remote desktopapplicaties waaronder Anydesk te installeren. Ging aldoor fout. Ik wist niet dat er zoveel gratis remote desktopapplicaties bestonden. Ik kende alleen Teamviewer en Logmein en ik had toen veel vrije tijd over.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.