image

Meta aangeklaagd voor omzeilen van Apples App Tracking Transparency

vrijdag 23 september 2022, 15:25 door Redactie, 7 reacties

In de Verenigde Staten zijn twee massaclaims tegen Meta aangespannen wegens het omzeilen van Apples App Tracking Transparency op iPhones en iPads. Meta noemt de aanklachten ongegrond. Door App Tracking Transparency (ATT) moeten apps toestemming aan iOS-gebruikers vragen om hen te volgen of de advertising identifier van het toestel te gebruiken.

Elke iPhone beschikt over een uniek ID, de identifier for advertisers of IDFA. Adverteerders kunnen gebruikers via dit ID binnen apps volgen. Iets wat op grote schaal werd gedaan. Met de lancering van iOS 14.5 moeten gebruikers toestemming geven voordat adverteerders de IDFA kunnen gebruiken. Onderzoeker en app-ontwikkelaar Felix Krause meldde vorige maand dat Meta Apples privacymaatregel omzeilt.

Wanneer gebruikers in de Facebook- of Instagram-app een third-party link openen wordt die door de in-app browser geopend in plaats van de standaard ingestelde browser. Daarbij injecteert Meta op elke geopende website JavaScript waarmee het alles wat gebruikers op de site doen kan monitoren. In een reactie tegenover Krause verklaarde Meta dat het de JavaScript op third-party websites injecteert om de ATT-keuze van gebruikers te respecteren. Daarop kwam de onderzoeker met een update van zijn onderzoek waarin hij stelt dat Meta wel de ATT-regels volgt.

Het initiële onderzoek van Krause is aanleiding voor twee Amerikaanse massaclaims (1, 2) dat Meta zich schuldig maakt aan het verbergen van de privacyrisico's, het omzeilen van de privacykeuze van iOS-gebruikers en het onderscheppen, monitoren en opslaan van alle activiteiten op third-party websites die binnen de browser van Facebook of Instagram worden bekeken. Volgens de eisers had Meta moeten melden dat het JavaScript injecteert en de standaard ingestelde browser van gebruikers negeert. In een reactie tegenover Bloomberg en Ars Technica noemt Meta de beschuldigingen ongegrond.

Image

Reacties (7)
23-09-2022, 17:06 door Anoniem
Mooi gevalletje pot verwijt de ketel. :)
23-09-2022, 17:25 door Anoniem
Meta is nu zo vaak aangeklaagd dat het wel een criminele organisatie lijkt.
23-09-2022, 19:58 door Anoniem
Meta @ Apple
Apple @ Meta

Leuker kunnen we het voor de gebruiker
niet maken,wel makkelijker

The Matrix
24-09-2022, 08:41 door Anoniem
Door Anoniem: Meta @ Apple
Apple @ Meta

Leuker kunnen we het voor de gebruiker
niet maken,wel makkelijker

The Matrix
Je bedoeld

Leuker kunnen we volgen van gebruikers niet maken,
Wel makkelijker.
24-09-2022, 18:02 door Anoniem
Je bedoeld..
Je bedoelt, volgen kun je bij Apple gewoon uitzetten...niet bij Meta.
25-09-2022, 19:59 door Anoniem
Dat Apple je volgt kan je NIET uit zetten.. Apple trackt de locatie van elk device dmv het serial nr. Je kan enkel aan of uitzetten dat jij dit ook kan zien.
26-09-2022, 09:45 door Anoniem
Als apple je trackt, dan heb je toestemming gegeven via een contract van 3 kilometer lang als je het afdrukt.
(human centipede)
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.