image

VLC-ontwikkelaar vraagt Indiase overheid om opheldering over blokkeren website

dinsdag 4 oktober 2022, 15:44 door Redactie, 1 reacties

VideoLAN, ontwikkelaar van de populaire mediaspeler VLC media player, heeft de Indiase overheid om opheldering gevraagd over het blokkeren van de website in het land. Sinds februari van dit jaar is het niet meer mogelijk om via Indiase internetproviders VLC te downloaden. VideoLAN is echter nooit ingelicht over de reden voor de blokkade en heeft ook nooit de kans gekregen om te reageren.

De VLC-ontwikkelaar heeft nu een "legal notice" naar het ministerie van Telecommunicatie gestuurd waarin het vraagt naar kopie van het bevel voor het blokkeren van de website en een gelegenheid om zich te verdedigen (pdf). Volgens VideoLAN schendt de Indiase overheid met de blokkade van de website de vrijheid van meningsuiting. Daarnaast noemt VideoLAN de blokkade schokkend, omdat de Indiase overheid het gebruik van VLC zelf aanmoedigt.

Ook vindt VideoLAN de blokkade een statement tegen het gebruik van opensourcesoftware en belemmert die innovatie. "We denken dat VideoLAN recht heeft op de gestelde eisen en we hopen dat de overheid in een reactie hierop de letter en geest van de wet volgt", aldus de Internet Freedom Foundation die VideoLAN in deze zaak ondersteunt. Zo'n tachtig miljoen Indiërs zouden van de mediaspeler gebruikmaken

Image

Reacties (1)
05-10-2022, 11:06 door Anoniem
Het lijkt me niet handig van India om die site te blokkeren, want dan stuur je alleen maar je inwoners op zoek naar
alternatieve plekken om die software te downloaden (waarvan er vele zijn!) en waar ze een groot risico lopen een
versie te downloaden die besmet is met adware en andere malware.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.